Majuelo del Chiviritero - Verdejo

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
Verdejo | single vineyard 'El Chivitero' | 1,1 ha met stokken geplant in 1981 | stening terroir bij La Seca | 750 meter hoogste | late pluk | koude inweking met de schillen voor zes uur 'maceration pelicular | volledig vergist en gerijpt voor 9-10 maanden op Frans eikenhout, 2e fill | diepe zuren | intens rijpe smaken | complexe wijn | romig | abrikoos | zilt | wilde bloemen | fijne bitter | productie van 4000 flessen
Isaac Cantalapiedra
De familie Cantalapiedra bezit ongeveer 20 hectare in het gebied la Seca, op 750 meter hoogte en ten hoogte van Madrid. Manuel maakt deel uit van de huidige generatie en heeft een duidelijke visie; rijpere stijl Verdejo van biologische druiven. Daarnaast hebben ze drie single vineyards genaamd: 'Chiviritero', 'Los Picones' en 'La Otea' en sinds kort is hij ook begonnen met een project in Toro waar hij met de inheemse druif Tinto de Toro een hele fraaie rode wijn maakt. Inmiddels is de hele serie in ons assortiment en bijna niet meer weg te denken in de topgastronomie.