Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/meursault-1e-cru-poruzots-chardonnay-aj/a4907
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-298

    Meursault 1e cru ‘Poruzots‘ - Chardonnay AJ

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Chardonnay
    Ageing
    Eikenhout barrique 225-350L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Chardonnay | 1er Cru | wijngaarden aangeplant 1972-1994 | 0.79 ha | grote wijn | makkelijk 20 jaar rijpen | wat rijper dan Village's | breed | notig | zuren volledig in balans

    Antoine Jobard 

    Sinds Antoine Jobard in 2007 de teugels van zijn vader François heeft overgenomen heeft hij schijnbaar kleine maar belangrijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn natuurlijk zaken onveranderd gebleven. Zoals zijn vader gelooft Antoine dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt. In de kelders kun je eventueel nog een beetje finetunen, maar het karakter van de wijn is reeds bepaald. Antoine's wijnen ondergaan beide vergistingen (alleen eigen gisten) op vat (20% nieuw) en rijpen vervolgens op 20 - 23 maanden op 4 tot 5 jaar oude vaten. De wijnen van Jobard hebben daardoor een enorm bewaarpotentieel. Ze zijn klassiek, complex en voorzien van een behoorlijke dosis mineraliteit. Houtinvloeden zijn daarentegen subtiel te noemen. In hun jeugd zijn ze door hun stevige mineraliteit misschien niet altijd even benaderbaar, maar geduld wordt hier in zeer hoge mate beloond.

    Review

    The 2018 Meursault Poruzots 1er Cru comes courtesy of 0.79 hectares of vine planted between 1972 and 1994. It is well defined on the nose, offering scents of hazelnut and grilled walnut, hints of orange blossom and a very faint menthol notes. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, a judicious tang of ginger that lends tension, and impressive depth toward the finish, which lingers in the mouth. Superb. Neil Martin 92-94/100