Meursault ‘en la Barre‘ - Chardonnay AJ

Melding ontvangen?
Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.
Chardonnay | wijngaard tegen het dorp aan | aangeplant 1945-2011 | 1.62 ha | top village Meursault | concentratie door oude stokken | strakke stijl Meursault
Antoine Jobard
Sinds Antoine Jobard in 2007 de teugels van zijn vader François heeft overgenomen heeft hij schijnbaar kleine maar belangrijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn natuurlijk zaken onveranderd gebleven. Zoals zijn vader gelooft Antoine dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt. In de kelders kun je eventueel nog een beetje finetunen, maar het karakter van de wijn is reeds bepaald. Antoine's wijnen ondergaan beide vergistingen (alleen eigen gisten) op vat (20% nieuw) en rijpen vervolgens op 20 - 23 maanden op 4 tot 5 jaar oude vaten. De wijnen van Jobard hebben daardoor een enorm bewaarpotentieel. Ze zijn klassiek, complex en voorzien van een behoorlijke dosis mineraliteit. Houtinvloeden zijn daarentegen subtiel te noemen. In hun jeugd zijn ze door hun stevige mineraliteit misschien niet altijd even benaderbaar, maar geduld wordt hier in zeer hoge mate beloond.
Review
The 2018 Meursault En La Barre comes from a 1.3-hectare parcel. It has a complex bouquet of orange peel, Granny Smith apples, wet limestone and just a hint of Thai fish oil in the background, indicating the concentration of the growing season. The palate is well balanced with a fine thread of acidity, a hint of sour lemon lending tension, and good weight and intensity on the finish. Impressive focus here. A Meursault that should age with style. Neil Martin 90-92/100