Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/meursault-le-limozin-chardonnay-xm/a4955
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-447

  Meursault ‘le Limozin‘ - Chardonnay XM

  Type of wine
  type of wineWit
  Country
  Grape variety
  Chardonnay
  Ageing
  Eikenhout barrique 225-350L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
  Vintage
  Viticulture
  Ecologisch met biologische invloed
  Vinification
  Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

  Chardonnay | lieu-dit 'Le Limozin' | wijngaard net onder Les Genevrières | stokken geplant in 1961 en 1976 | 12-14 maanden gerijpt op Frans hout (15-20% nieuw) | reductie | citrus zuren | serieuze wijn met diepgang 

  Xavier Monnot

  Xavier Monnot neemt in 1994 zijn ouderlijk domein over nadat hij zijn studie oenologie afrondt. Daarna investeert hij in de kelder en in de wijngaarden, door te herplanten met nieuwe (betere) klonen en de wijngaarden uit te breiden door middel van selection massale van oude stokken. Het domein is gevestigd in Meursault, maar de wijngaarden zijn breder te vinden; van Beaune tot aan Maranges. Wel is er een specialisatie in verschillende wijngaarden binnen Meursault. 

  Xavier Monnot scharen wij onder de moderne categorie wijnmakers in Meursault (zoals ook Ballot-Millot en Antoine Jobard). In de jeugd zijn de wijnen soms gereserveerd en wat reductief, maar met tijd of lucht gaan de wijnen open staan en komen ze volledig tot uiting.
  Toen wij de wijnen van Xavier voor het eerst proefden viel ons de wat reductieve neus met tonen van vuursteen en gebrande hazelnoten op, op het palet de zuivere zuren en spanning met een mooie structuur. Qua stijl helemaal ons onze smaak en daarom zijn wij ook erg bij dat de wijnen onze kant op komen!

  Review

  The 2018 Meursault Le Limozin offers up an expressive bouquet of green pear, citrus oil and nutmeg, followed by a medium to full-bodied, fleshy but incisive palate that's bright and charming. This will drink well young. 89/100 William Kelly