Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/micalet-malvasia-merseguera-tortosi-trepadell-verdil/a4753
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-681

    Micalet - Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell & Verdil

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Malvasia
    Merseguera
    Tortosí
    Trepadel
    Verdil
    Ageing
    Betonnen ei
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, de vergisting op een Oeuf Nomblot ( ei vorm van cement) met het natuurlijke gist

    Tortosí, Trepadell and Merseguera, aangevuld met Malvasía en Verdil | fieldblend afkomstig uit een perceel van 2,5 ha | kalkrijke bodems in de vallei van Tossal de Angel | vergisting start in staaltank | overgeplaatst naar neutraal Frans eikenhout en demi-johns voor einde vergisting en rijping voor 8 maanden | zilt | zuiver | aromatisch | luchtig en puur | heerlijke zachte ronde zuren 

    Javi Revert

    New wave Spanje! Javi is gevestigd in het achterland van Valencia, Tossal de Angel. Waar de bodem kalkrijk is en waar de grote coöperaties heersen voor bulkwijn met hoge alcoholpercentages op het laaggelegen gebied. Javi heeft met zijn ervaring een paar percelen uitgekozen uit de oude familie vallei (fruit werd verkocht). De vallei ligt op een noord helling, redelijk hoog (650 m) en bestaat uit kalkrijke bodems. Hij werkt er volledig biodynamisch om het maximale uit de mediterrane druivenrassen te zoals: Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil en Arcos te halen. Ook plant hij hoog gelegen op de helling een nieuwe terraswijngaard aan met Grenache noir en Arcos. Daarnaast een project met zijn goede vriend Victor Marquez in Utiel-Requena waar ze van twee percelen heerlijke pure rode sappige wijnen maken met een mediterrane touch! 

    Review

    The 2020 Micalet is from an almost perfect harvest that delivered a vibrant wine with 12% alcohol and incredible parameters of freshness and acidity (pH 2.99 and 7.2 grams of acidity). It was bottled after 10 months in French oak barrels. There is less fruit and more texture here, and it's lower in alcohol and is a lot more austere and serious. There is depth and concentration with freshness and elegance. There's precision and acidity with a strong saline finish. It's an amazing Mediterranean white, an improvement over the already incredible 2018. 3,000 bottles produced.  Luis Gutiérrez 95/100

    Javi Revert is one of the best young winemakers from the Mediterranean zone of Spain. After years working for Celler del Roure, he started his own personal project. He also has a joint venture with a friend (also ex-Celler del Roure) and is the winemaker at Finca Sandoval. He has completed with plantings to have 10 hectares, half old vines planted by his grandfather and the other half planted by him, to have the grapes for the planned 25,000 bottles by 2026. He now makes some 12,000 bottles. He's conducting soils studies to achieve more precision in his wines. 2019 and 2020 were two very different vintages: 2019 had catastrophic torrential rains (the famous cold spell) of up to 300 liters in a few days in September in the middle of the harvest, whereas 2020 was a much better vintage, healthy and with very good quality, eminently Mediterranean.