Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/micalet-malvasia-merseguera-tortosi-trepadell-verdil/a4753
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-681

    Micalet - Malvasia, Merseguera, Tortosí, Trepadell & Verdil

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Field blend
    Merseguera
    Tortosí
    Trepadel
    Ageing
    Eikenhout en glass Demi Johns
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist

    Tortosí, Trepadell and Merseguera, aangevuld met Malvasía en Verdil | fieldblend afkomstig uit een perceel van 2,5 ha | kalkrijke bodems in de vallei van Tossal de Angel | vroeg geplukt, 12% | zilt, zuiver en aromatisch | luchtig en puur | heerlijke zachte ronde zuren | aromatisch en zacht 

    Javi Revert

    New wave Spanje! Javi is gevestigd in het achterland van Valencia, Tossal de Angel. Waar de bodem kalkrijk is en waar de grote coöperaties heersen voor bulkwijn met hoge alcoholpercentages op het laaggelegen gebied. Javi heeft met zijn ervaring een paar percelen uitgekozen uit de oude familie vallei (fruit werd verkocht). De vallei ligt op een noord helling, redelijk hoog (650 m) en bestaat uit kalkrijke bodems. Hij werkt er volledig biodynamisch om het maximale uit de mediterrane druivenrassen te zoals: Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil en Arcos te halen. Ook plant hij hoog gelegen op de helling een nieuwe terraswijngaard aan met Grenache noir en Arcos. Daarnaast een project met zijn goede vriend Victor Marquez in Utiel-Requena waar ze van twee percelen heerlijke pure rode sappige wijnen maken met een mediterrane touch! 

    Review

    Tortosí, Trepadell and Merseguera, aangevuld met Malvasía en Verdil | fieldblend afkomstig uit een perceel van 2,5 ha | kalkrijke bodems in de vallei van Tossal de Angel | vroeg geplukt, 12% | zilt, zuiver en aromatisch | luchtig en puur | heerlijke zachte ronde zuren | aromatisch en zacht 

    Javi Revert

    New wave Spanje! Javi is gevestigd in het achterland van Valencia, Tossal de Angel. Waar de bodem kalkrijk is en waar de grote coöperaties heersen voor bulkwijn met hoge alcoholpercentages op het laaggelegen gebied. Javi heeft met zijn ervaring een paar percelen uitgekozen uit de oude familie vallei (fruit werd verkocht). De vallei ligt op een noord helling, redelijk hoog (650 m) en bestaat uit kalkrijke bodems. Hij werkt er volledig biodynamisch om het maximale uit de mediterrane druivenrassen te zoals: Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera, Verdil en Arcos te halen. Ook plant hij hoog gelegen op de helling een nieuwe terraswijngaard aan met Grenache noir en Arcos. Daarnaast een project met zijn goede vriend Victor Marquez in Utiel-Requena waar ze van twee percelen heerlijke pure rode sappige wijnen maken met een mediterrane touch! 

    Review

    The white 2019 Micalet was produced with a mix of local grapes, Tortosí, Trepadell, Malvasía, Merseguera and others, from a 2.5-hectare old vineyard with white soils, Pla de Micalet, planted in 1948 on the slopes of the Penya Foradà. Half of the grapes, those from ungrafted vines, were harvested before the rain and the other half after, and Revert now thinks he should have waited a little more. The full clusters were pressed, the juice let to settle for 12 hours and then put to ferment in barrel, where it matured with lees for 10 months. This has 12.67% alcohol and a pH of 3.17 and 5.55 grams of acidity. It's a little more advanced aromatically, with some hints of pollen and nuts, and has a gentle palate. This is an easier wine, in the style of the 2017. 3,500 bottles produced.  Luis Gutiérrez 93/100

    Javi Revert is one of the best young winemakers from the Mediterranean zone of Spain. After years working for Celler del Roure, he started his own personal project. He also has a joint venture with a friend (also ex-Celler del Roure) and is the winemaker at Finca Sandoval. He has completed with plantings to have 10 hectares, half old vines planted by his grandfather and the other half planted by him, to have the grapes for the planned 25,000 bottles by 2026. He now makes some 12,000 bottles. He's conducting soils studies to achieve more precision in his wines. 2019 and 2020 were two very different vintages: 2019 had catastrophic torrential rains (the famous cold spell) of up to 300 liters in a few days in September in the middle of the harvest, whereas 2020 was a much better vintage, healthy and with very good quality, eminently Mediterranean.