Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/migan-tinto-listan-negro-cordon-trenzado/a4754
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-677

    Migan Tinto - Listan Negro (Cordon Trenzado)

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Field blend
    Listán Negro
    Region
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen
    Extra note
    Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

    Listan negro |  Cordon trenzado systeem | een plot 600 meter hoogtevulkanisch zand een plot van 350 hoogte klei | smokey | zacht rood fruit | fijne zuren |  zachte tannine |  syrah style Côte-Rôtie 

    Envinate Vinos

    Een joint venture gestart door vier wijn nerds die elkaar zijn tegengekomen op de wijnbouwschool. Een sprookjesverhaal toch? Na een aantal oogsten is hun reputatie flink gestegen en maken ze super wijnen op 3 verschillende locaties; langs de westkust van Tenerife, in Ribeira Sacra en in Almansa. Wijnen met lazerprecisie, super energiek en met een licht natuurlijk randje! Een prachtige aanvulling op mijn portfolio!

    Review

    The new red from La Orotava Valley, the 2016 Migan is pure Listán Negro pruned in cordón trenzado in the village La Perdoma, which was previously called Migan. The grapes come from two separate plots, 60% from La Habanera and the rest from San Antonio, at different altitudes and with different soils. There is an exceptional bottling of La Habanera in 2016 (see this separate review for a full description of the La Habanera plot). The San Antonio is a little older, at lower altitude and on volcanic soils with 30 to 50 centimeters of clay. The two plots fermented and aged separately, both in 6,300-liter concrete vats and with indigenous yeasts. La Habanera fermented with 100% full clusters and San Antonio with only 15% full clusters. Both were foot trodden, followed by malolactic in 228- and 600-liter oak barrels, where the wine matured for 11 months. It has the pumice, spice and dry roses of the best reds from the Orotava. It's subtle, elegant, aromatic and showy. 4,000 bottles were filled in October 2017. The wines from Orotava are also sold without appellation of origin. Luis Gutierrez 94/100