Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/molino-del-ciego-semillon/a4929
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-784

    Molino del Ciego - Semillon

    Type of wine
    type of wineOrange
    Country
    Grape variety
    Semillon
    Region
    Ageing
    Een deel rijpt op een tank van staal/beton, een deel rijpt op eikenhouten vaten
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Semillón | 100 jaar oude stokken | granieten bodem | omgeven door wilde kruiden en planten | fermentatie en schilweking in cement | rijping in oude barriques | ongefilterd | kamille | anijs | citrus | aromatisch | kruiden | sinaasappel

    Roberto Henríquez

    Roberto Henríquez is een van de meest besproken wijnmakers van Chili op dit moment.
    Werkend langs de Bíobío rivier ongeveer een uur ten zuiden van Patagual maakt hij spraakmakende wijnen van oude druivenrassen zoals País, Semillón en Corinto. Stokken zijn hier gemiddeld 70 jaar oud met uitschieters naar 200 jaar voor de País. Ongefilterd, niet geklaard, geen koude stabilisatie en minimaal sulfiet zijn kenmerken van de uiterst zuivere en spannende wijnen van Roberto. Ervaring heeft hij opgedaan in o.a. Canada, Zuid-Afrika en met name in de Loire bij René Mosse. In dit wilde westen van Chili, zo’n 500 kilometer ten zuiden van Santiago ontpopt Roberto zicht als één van de wijnmakers die de geschiedenis van zijn Chili omarmt en daarbij wijnen maakt die lijnrecht tegenover de huidige wijnen van het moderne Chili staan.
    Geen nieuw hout, teveel extractie en alcohol maar lichtvoetig, uitdagend, dynamisch en spannend. Artisanale wijnen en wijnmaker ten top. Sinds 2019 toegevoegd aan ons assortiment dankzij Midas, Graciás!

    Review

    2018 Molino del Ciego
    The super aromatic golden-colored 2018 Molino del Ciego is a skin-contact Sémillon—a so-called orange wine—with an impressive nose that feels like an infusion of aromatic plants and flowers, chamomile, tisane, white pepper and other spices and a note of quince that develops with time in the glass. It has a sharp palate with moderate acidity and vibrant flavors that explode in your mouth. It tastes of the spring herbs and flowers; it's dry and beautifully textured, with fine tannins and the austerity of the granite soils. It has all the components and balance to develop nicely in bottle. Groundbreaking Sémillon. 3,000 bottles produced. Luis Gutiérrez 94/100