Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/myburgh-bros-hannepoot-muscat-de-alexandrie/a4782
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-771

Myburgh Bros ‘Hanepoot‘ - Muscat de Alexandrie

Type of wine
type of wineWit
Producer
Grape variety
Moscatel
Region
Ageing
Staaltank sur lie
Vintage
Vinification
Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op staaltank met het natuurlijke gist

Hannepoot a.k.a. Muscat de Alexandria | Zuid-Afrikaanse tafeldruif die groeit op de farm | volgens de schriften is de Hannopoot de eerste aangeplante druif in de kaap in de 17 eeuw | aromatisch en zuiver wit | licht tropisch | goede zuren | droge finale | ideale wijn voor schaal en schelpdieren 

Joostenberg

Sinds 1879 is Joostenberg gekocht door de familie Myburgh, en sindsdien is het in hun handen gebleven. Joostenberg is van oudsher een klein familiebedrijf dat onder meer wijn produceert. In de begintijd was er sprake van gemengde landbouw ed de druiven werden voor de verkoop beschikbaar zou gesteld aan de coöperatie in Paarl. Echter in 1999 hervat Tyrrel het maken van wijn. Hij is geïnspireerd geraakt door de biologische wijnen in Europa. Na een aantal jaren van opstart en de verder ontwikkeling als wijsmaken mogen we wel stellen dat de wijnen inmiddels helemaal in balans zijn. Tyrrel legt de focus op Chenin voor wit en in het rood mag Syrah de dienst uit maken. Pure evenwichtige wijnen met een mediterraan karakter, vol van smaak maar van niks te veel!

Aan de andere kant van de farm ligt Klein Joostenberg, een bistro met deli-shop en een bierbrouwerij gelegen in een prachtig park met botanische tuinen. Deze locatie wordt gerund door de zus van Tyrrel. Hun vader geeft op 85-jarige leeftijd nog altijd leiding aan de eigen slagerij en ook de groenten komen uit de familietuin!