Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/pramartel-rosso-nebbiolo/a4932
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-183

    Pramartel Rosso - Nebbiolo

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Nebbiolo
    Ageing
    Tank van beton / cement
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Nebbiolo | selectie van de nieuwe aanplant in Bramaterra | vergist en rijpt op beton | een wijn zo puur en slank maar toch met body en bite | frisse kruiden | zacht rood fruit, tikje romig | peper | cassis | wilde rozen | uitstekende prijs en kwaliteit | helaas beperkt beschikbaar 

    Antoniotti

    Vader Odille en zoon Mattia bestieren het noordelijke deel van de Piemonte. Na de tweede wereldoorlog is dit gebied ingestort door een leegstroom van de plaatselijke bevolking. Enkele survivors, zoals Antoniontti, maken hier prachtige wijnen van Nebbiolo en plaatselijke Croatina en Vespolina druiven. In de kelder gaat alles op de klassieke manier, vergisting op betonnen tanks en rijpen af op oude eikenhouten vaten. Het eindresultaat is een soort Cru Beaujolais stijl, zeer authentiek en verfijnd met pit van de Nebbiolo. 

    Review

    NV (2019) ‘Pramartel’ Vino Rosso, Sostegno  – as tasted by DBG & Chloe on Monday 13th January 2020, from stainless-steel, to be bottled in Sept’20, 4k bts. Wow! What a wine! A blend of Nebbiolo, Croatina, & Vespolina. There’s more presence & richer substance to the 2019 version. Perhaps it’s the vintage. Certainly, the wine’s been helped by the additional fruit from their new, 60/70 yo, 0.6ha Bramaterra vineyard adjoining their property, that’s grown on grey gneiss, rather than pink porphyry. The result is a distinctly old vine, dark blueberry/mirtille feel to the wine! So pretty, with a gorgeous perfume of blueberry, alpine herbs & (white?) pepper. There’s a lovely sense of flesh, crunchy too, with a presence of thick skins. Mattia likens 2019 to 2016, but with thicker, riper skins! Mattia pumped over the skins for two weeks, versus one week in 2018. No oak.