Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/promo-wijnen
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Onze promowijnen voor de maand maart. Zes eigenzinnige wijnen met onderaan de pagina wijn en spijs tips van Yannick. 

  #/pagina
   

  Yannick werkt al ruim vijf jaar bij Smaragd Wijnen en is een van de aanspreekpunten voor restaurants. Samen met de sommeliers en chefs maakt hij nieuwe wijn-spijs combinaties. Speciaal voor de promo wijnen geeft hij zijn visie en ideeën. Veel plezier!

  Paarl Chenin Blanc 2022 Joostenberg
  De wijn is zuiver en heeft fijne zuren. Doordat de wijn voor 5 tot 10% op eikenhouten vaten heeft gerijpt, krijgt het een zachte romigheid mee. Dit brengt mij meteen brengt bij een klassiek gerecht: gebakken coquilles met een beurre blanc saus. De zoetigheid van de schelpdieren en de romigheid en zuren van de saus gaan perfect bij de Chenin Blanc.

  Ried Pletzengraben ÖWT 2021 Tom Dockner
  Tom Dockner is al jaren een vaste waarde in ons prachtige assortiment en niet zonder reden! De stijl is in die van Smaragd wijnen uit Wachau. Dit geeft een rijkere wijn met een licht rijp karakter en mooie lengte. Probeer hier eens een vegetarisch gerecht bij! Bijvoorbeeld verschillende paddenstoelen, gebakken in boter en knoflook, verse peterselie en geroosterd brood. Een heerlijk hartverwarmend gerecht, wat ook perfect als aperitief geserveerd kan worden in de vorm van crostini’s.

  Rioja Blanco La Bastid 2021 Olivier Rivière
  Wat een balans is er in deze wijn te vinden! Een wijn à la Côte de Nuits Blanc, zoals de wijnmaker zegt. Ik ben het er helemaal mee eens. Een mooie wijn voor bijvoorbeeld een late lunch op zondag met de familie. Een hele kip uit de oven met groenten en eventueel een beetje Ras el hanout of een prachtig stuk tarbot, zacht gegaard in boter met schorseneren en aardappelpuree.

  La Comarcal Delmoro Tinto 2021 Javi Revert
  Een wijn die zijn herkomst goed vertolkt. Een echte fruitbom met aardse en kruidige tonen, een favoriete wijn van restaurants om te schenken. Denk aan stoofgerechten met een tomatenbasis, maar het lekkerst is een paar goede kazen halen en ervan genieten met vrienden en familie tijdens een borrel.

  Barbera d’Alba 2021 Trediberri
  Deze heerlijke en delicate Barbera is afkomstig van een van onze favoriete Italiaanse wijnhuizen. Een pure wijn met veel vulling. Tonen van cassis en bramen, zwarte peper, munt en gedroogde basilicum. Een vegetarische risotto met porcini of andere soorten paddenstoelen is simpelweg de lekkerste combinatie. Truffel niet vergeten, natuurlijk.. Italy at it's finest. 

  Solace Brocha 2019 Iona
  Een wijn met een serieuze intensiteit. Gulle tannines, tonen van peper en donkerblauw en zwart fruit maken de wijn helemaal compleet. Voor de carnivoren onder ons denk ik aan een mooie Côte de Boeuf van de barbecue, met geroosterde wortelen en paprika. Dat is hier waanzinnig bij. Vega kan ook zeker! Gebarbecuede aubergines met rode peper, knoflook en goede olijfolie. Steek de braai maar aan.