Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/ried-in-der-wand-riesling/a4640
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-105

  Ried In der wand - Riesling

  Type of wine
  type of wineWit
  Country
  Grape variety
  Riesling
  Region
  Ageing
  Staaltank sur lie
  Vintage
  Viticulture
  Vinification
  Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
  Niet beschikbaar

  Riesling | terras wijngaard uit 1352 | 30 jaar oude stokken | urgestein & gneiss | vergisting en rijping in rvs | zeer energiek en strak | op dronk | kan mooi rijpen | Federspiel niveau

  Pichler-Krutzler

  Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005,  een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.

  Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.

  Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.

  Review

  The 2015 Riesling In der Wand opens with an intense, fresh, precise and mineral nose of white peaches and crushed stones. Medium to full-bodied, this is a dense, elegant, complex, piquant and aromatic Riesling with a mealy/creamy texture, seductive fruit and lingering minerality. Great grip and tension in the finish. Very young and aromatic. This wine needs another three to five years to unfold its immense potential. Stephan Reinhardt 92+/100