Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/ried-klostersatz-gruner-veltliner/a4519
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-101

  Ried Klostersatz - Grüner Veltliner

  Type of wine
  type of wineWit
  Country
  Grape variety
  Grüner Veltliner
  Region
  Ageing
  Staaltank
  Vintage
  Viticulture
  Vinification
  Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist

  Grüner Veltliner | wijngaard in het dorp van Loiben, achter het klooster | één van de oudst geregristreerde wijngaarden van Wachau | terroir van ürgestein, gneiss en löss in de bodem | vergist op foeder en staaltank | rijke geconcentreerde wijn | schoon | zeer zuiver | mooie spanning | federspiel type

  Pichler-Krutzler

  Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005,  een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.

  Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.

  Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.

  Review

  From the flatter vineyard and vines planted in the 1970s on heavier soils, the 2016 Ried Klostersatz Loibner Grüner Veltliner offers a clear, fresh and slightly flinty bouquet with cool fruit. Medium-bodied, intense and piquant, this is a dry and well-structured Grüner Veltliner with stunning racy acidity and good grip. This is really fresh, straight and grippy Grüner Veltliner thanks to a small part with stems during fermentation. Stephan Reinhardt 89+/100