Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/ried-supperin-gruner-veltliner/a4520
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-103

    Ried Supperin - Grüner Veltliner

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Grüner Veltliner
    Region
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Grüner Veltliner | wijngaard onder de Kellerberg | 40-60 jaar oude stokken | gneiss & zand in de bodem | vergisting en rijping op fouder | zeer luchtige en sappige rijpe wijn| amandelen | perzik | veel body | kan heel fraai rijpen | uitstekende prijs kwaliteit voor dit 'smaragd' type Grüner!

    Pichler-Krutzler

    Elisabeth Pichler, afkomstig uit Wachau en Erich Krutzler uit Zuid-Burgenland starten samen in 2006, nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt in 2005,  een wijngoed in het dorp Oberloiben. Een gebied wat bekend staat om hun Grüner Veltliner en Riesling. Genesteld langs de rivier de Donau werken met respect voor de natuur.

    Elke wijn die zij maken is een natuurlijke weerspiegeling van het Terroir van deze regio, voor mij persoonlijk ook een van de eerste eigenschappen die een wijn moet hebben. Daarnaast vind er minimale interventie plaats in de kelder, geen toevoegingen van gistculturen en enzymen. Dit zorgt voor een prachtig eindresultaat, pure, onvervalste wijnen, met een hoge inzetbaarheid in de topgastronomie, die een weerspiegeling geven van het prachtige gebied waarin Pichler Krutzler zich bevindt.

    Pichler-Kruzler behoord tot de top van Oostenrijk, maar de termen “Federspiel en “Smaragd” staan niet op de etiketten. Dit komt omdat ze een aantal keuzes hebben gemaakt. Ze bottelen een rode wijn uit de familiewijngaard uit Zuid-Burgenland en bottelen een ook wijn uit de regio Krems, uit de Pfaffenberg wijngaard.

    Review

    From 85-year-old vines on lighter gneiss soil, fermented in large oak and aged on the full lees until June, the 2016 Dürnsteiner Grüner Veltliner Ried Supperin opens with a deep, clear, fresh and aromatic fruit bouquet intertwined with delicate lemon and flinty aromas. This Supperin is so terroir-driven that I wouldn't be able to say whether it is Riesling or Grüner Veltliner if I was served this wine blind. Medium to full-bodied, round, vital and very elegant on the palate, this is a pure, lush and salty Supperin with fine grip and a stimulating, pretty long and intense finish, with classic Grüner Veltliner flavors in the aftertaste. Stephan Reinhardt 92/100