Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/rioja-ganko-garnacha-mazeulo/a4506
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-562

    Rioja Ganko - Garnacha & Mazeulo

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Grenache Noir
    Mazuelo
    Tempranillo
    Region
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open houten vat met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Garnacha, Tempranillo & 20% Mazuelo | single vineyard ‘Cardenas’ in Rioja Alta | stokken tussen de 40-80 jaar oud | zanderige bodem met rode klei | vergist op foudre | rijping voor 18 maanden op Frans eikenhout, verschillende grootte | zeer krachtig en intens | sublieme wijn! | 'Olivier considers this wine to be his 1er Cru Village Rioja.' 

    Olivier Rivière

    Hoe komt in Fransman verzeild in Spanje? Vrij makkelijk, als je stage kan lopen bij een van de beste wijnmakers uit het land, Telmo Rodriguez, sla je dat vanzelfsprekend niet af! Stap voor stap begint Olivier Rivière meer te leren en zorgvuldig te bouwen aan zijn eigen wijnhuis, wat nu 11 hectare beslaat. Na ook werkzaam te zijn bij Domaine Leroy viniveert zijn wijnen naar stijl van het perceel en/of dorpen waar ze liggen zoals het ook werkt in de Bourgogne. De witte wijnen zijn lekker bourgondisch en rijp, terwijl de rode wijnen karaktervol zijn, veel fruit maar heel precies, spanning en een grote complexiteit hebben. 

    Review

    I tasted a tank sample of the 2017 Ganko, though it was the final blend that was scheduled to be bottled around May 2019. This is always a spectacular red with an expressive nose with flowers. Perhaps it doesn't reach the heights of the great vintages, but it's much better than the idea many might have about the vintage. In a way, it could be the modern version of 2012. Given the frost from 2017 and the fact that not all wines were bottled, it has some Tempranillo from the Losares and Las Viñas de Eusebio. But the rest is more or less the same blend of equal parts of Garnacha and Mazuelo, grapes that provide fine tannins and very good freshness even in a year like 2017. This aged in a combination of oak vat and 600-liter barrels, but the oak doesn't seem to have lent the wine aromas or flavors. There will be a little less than 4,000 bottles of this.

    Some wines, like Gabaxo, Las Viñas de Eusebio and Losares, could not be produced in 2017 because the frost decimated the crop. But most of the wines I tasted were from 2016, which seems to be a great year for reds here. Luis Gutiérrez 93/100