Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/rioja-las-vinas-de-eusebio-tempranillo-graciano/a4517
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-564

    Rioja Las Vinas de Eusebio - Tempranillo & Graciano

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Tempranillo
    Region
    Ageing
    Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open houten vat met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Tempranillo met 10% Graciano | single vineyard ‘La Guardia’ in Rioja Alavesa | bodem met zand, klei en kalk | vergist met 50% hele trossen en 50% ontsteeld | voor 21 maanden gerijpt op eikenhout | grote wijn | donker fruit en veel spanning | spanning en power | enorm potentie tot rijpen | 'Premier Cru' volgens systeem van Olivier 

    Olivier Rivière

    Hoe komt in Fransman verzeild in Spanje? Vrij makkelijk, als je stage kan lopen bij een van de beste wijnmakers uit het land, Telmo Rodriguez, sla je dat vanzelfsprekend niet af! Stap voor stap begint Olivier Rivière meer te leren en zorgvuldig te bouwen aan zijn eigen wijnhuis, wat nu 11 hectare beslaat. Na ook werkzaam te zijn bij Domaine Leroy viniveert zijn wijnen naar stijl van het perceel en/of dorpen waar ze liggen zoals het ook werkt in de Bourgogne. De witte wijnen zijn lekker bourgondisch en rijp, terwijl de rode wijnen karaktervol zijn, veel fruit maar heel precies, spanning en een grote complexiteit hebben. 

    Review

    The 2016 Las Viñas de Eusebio is a blend of Tempranillo with 10% Graciano that has great finesse and complexity. It matured in a 1,600-liter oak foudre and 225- and 500-liter oak barrels to make enough wine to fill some 7,000 bottles. It has a quite classical profile, with a mixture of fruit and spice (some new oak was used in the élevage), and in a cool year like 2016, it should have all the ingredients to develop nicely in bottle. It has chalky tannins from the limestone soils, which adds to that serious and classical profile. It might even need a little more time in bottle to polish the tannins a little bit. This fermented mostly destemmed.

    Some wines, like Gabaxo, Las Viñas de Eusebio and Losares, could not be produced in 2017 because the frost decimated the crop. But most of the wines I tasted were from 2016, which seems to be a great year for reds here. Luis Gutiérrez 94/100