Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/rivera-del-notro-blanco-muscat-semillon-corinto/a4781
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-780

    Rivera del Notro Blanco - Muscat, Semillon & Corinto

    Type of wine
    type of wineWit
    Country
    Grape variety
    Corinto
    Muscat
    Semillon
    Region
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in deels een eikenhouten vat en deels staaltank met het natuurlijke gist
    Extra note
    Vin naturel - met max 25mg zwavel per liter

    Muscat, Semillon en Corinto | graniet zand terroir | ungrafted stokken van 90+ jaar oud |  apart vergist met schilcontact 2/3 weken | Corinto met een flor laag | zilt | aromatisch | venkel | peer | wilde bloemen | ongekend zuiver en schoon. 

    Roberto Henriquez

    Roberto Henriquez gevestigd in het ruige Bío-Bío (rivier) in de Itata regio in het zuiden van het land. Roberto werkt enkel met 'mission grapes' ook wel Criolla's genoemd. Druiven die vanuit het Europese vastenland gedurende 15e - 17e eeuw mee werden gebracht op de 'missie' schepen richting Zuid-Amerika. In zijn wijngaarden vinden we Semillon en Moscatell en kleine beetje Corinto (Chasselas). Ik moet gelijk aan Zuid-Afrika denken waar Semillon en Moscatell ook zeer belangrijk zijn geweest bij de start van de wijnbouw. Qua rood is het Païs als druif, ook wel bekend in Spanje als Listan Prieto waar Envinate mee werkt op Tenerife. Roberto heeft ervaring op gedaan buiten Chili (Loire Mossé) alvorens hij in 2015 zijn eerste wijngaarden aanschaft in Bío-Bío en start met zijn bijzondere project. Langzaam groeit het project tot een kleine 25.000 flessen in 2019 en bouwt hij een nieuwe fermentatie kelder en is hij klaar voor een prachtige toekomst.

    Review

    The 2017 Ribera del Notro Blanco has a higher percentage of Moscatel in the blend than the initial 2016 vintage, because this year he used part of the Sémillon to bottle separately. It shows more Moscatel character but has good complexity, as some of the Moscatel developed flor and the Corinto fermented with the skins. The complexity is more evident on the palate, which has good depth, tasty flavors and a long finish, with a lot more than a pure Moscatel. 6,400 bottles produced. It was bottled in December 2017. Luis Gutierrez 93/100