Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/rosato-di-ampeleia-alicante-nero/a5031
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-216

    Rosato di Ampeleia - Alicante Nero

    Type of wine
    type of wineRose
    Producer
    Country
    Grape variety
    Alicante Nero (Grenache Noir)
    Carignan
    Region
    Ageing
    Tank van beton / cement
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met het natuurlijke gist, persen

    Carignan en 20% Alicante Nero (Grenache) | Pieve wijngaard | roodbruine klei met zand en kalk | hele trossen Alicante infuseren in de most van Carignan | zachte extractie | vergisting en rijping (6 maanden) in cement | laag alcohol (11%) | zachte tannines | wat body | spannende Rosé

    Ampeleia

    In 2002 gaat Elisabetta Foradori een joint venture aan met 2 partners, Marco en Simona, in het zuiden van Toscane. Het wijnhuis is dus getransformeerd naar een volledig biodynamisch wijngoed met enkel en alleen mediterrane druivenrassen en Cabernet Franc, die aangeplant staan op 650 meter hoogte rondom de wijnkelder en hier helemaal zijn plekje heeft gevonden! In 2004 hebben ze twee nieuwe wijngaarden aangeplant die wat lager gelegen zijn, speciaal voor de Unlitro en Kepos. Marco en Simona, die volledig de werkstijl van de Foradori’s hebben overgenomen, werken hard in de wijngaarden en de kelder laten ze vooral de natuur hun werk doen. De wijnen worden waar nodig licht gefilterd en met maximaal 20 mg zwavel gebotteld, natural wine pur sang! Prachtig luchtige en zeer fruitige wijnen, die Demeter gecertificeerd zijn, met een natuurlijk en vriendelijk karakter.

    Review 

    The 2022 Rosato di Ampeleia is like a spice box on the nose, full of incense, dried citrus peels, blood orange, cinnamon and baked apple. It's soft upon entry yet quickly delivers a zesty burst of sour berries and tropical melon, all guided by vibrant acidity. A liquid, floral staining of concentration lingers, yet the energy remains high as the Rosato di Ampeleia keeps the mouth watering for more. This is a totally captivating Rosato that's nearly impossible to put down. It's a blend of 80% Carignano and 20% Alicante Nero. - 92/100 Eric Guido