Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/salem-wine-co-pinot-noir/a5068
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-905

    Salem Wine Co. - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Pinot Noir
    Region
    Eola-Amity Hills
    Ageing
    Eikenhout foudré 500L+
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Pinot Noir | 3 wijngaarden | bodem met ijzerrijke klei | volledig destemmed | gisting in rvs | rijping 16 maanden in oude Franse barriques | nu heerlijk | rokerig | stoere Pinot 

    Evening Land

    Evening land is nog een project van Rajat Parr en Sashi Moorman. De wijngaard, Seven Springs Vineyard, is in 1984 gestart door de pioneer in Oregon Al MacDonald. Er staat Chardonnay, Pinot Noir en Gamay aangeplant en de wijngaarden worden vanaf 2007 biodynamisch bewerkt. Vanaf 2014 zijn Rajat en Sashi volledig in charge over Evening Land. De etiketten zijn vernieuwd en de weg naar nog meer kwaliteit is verder ingeslagen. Het groeiseizoen hier is kort, dus volledig anders dan wijnmaken in de Santa Rita Hills. De AVA Eola-Amity Hills heeft vulkanische, stenige bodems die rijk zijn aan ijzer; decomposed basalt. De meeste wijngaarden zijn oostelijk georiënteerd. De ‘Van Duzer Corridor’ is erg belangrijk voor de temperatuur, omdat koele wind vanuit de Stille oceaan de warme zonnige middagen afkoelt. Door de bodem krijg je hoge stokken met grote trossen en door de warmte dikke schillen. Voor de Pinot Noir wordt het grootste deel ontsteelt. De rode wijnen worden gemaakt als een infusie, dus geen pigeage of remontage. Zoals bij Dani Landi in Gredos, dit om niet te veel tannines en bitters uit de dikke schillen te extraheren. 

    Review

    The 2018 Salem Wine Co. Pinot Noir has a nose of ripe red and black berry jam with touches of powered sugar and spices. The medium-bodied palate has ripe fruits with a grainy, fresh frame and long finish. 91/100 Erin Brooks