Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/santa-rita-hills-chardonnay/a5064
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-900

    Santa Rita Hills - Chardonnay

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Chardonnay
    Region
    Santa Rita Hills
    Ageing
    Eikenhout barrique 225-350L, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Chardonnay | wijngaard onder Memorious | gisting en rijping voor 10 maanden in 500 liter hout, 20% nieuw | daarna 6 maanden rijping in rvs | citroenolie | vuursteen | licht nootachtig | hoog niveau

    Sandhi

    Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan. 

    De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.

    Review

    The 2018 Chardonnay Sta. Rita Hills opens with touches of flint and struck match with notes of crunchy tree fruits and nutty accents. The palate is medium-bodied with the same flint, nutty character, bright acidity and a long, layered finish. This could use another year or two in bottle. 1,772 cases produced. 92/100 Erik Brooks