Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/santa-rita-hills-pinot-noir/a5063
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-901

    Santa Rita Hills - Pinot Noir

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Country
    Grape variety
    Pinot Noir
    Region
    Santa Rita Hills
    Ageing
    Eikenhout foudre 500L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, vergisting in een eikenhouten vat, met de schillen en het natuurlijke gist, persen

    Pinot Noir | groot deel van het fruit komt van Domaine de la Côte wijngaarden (83%), met fruit uit Patterson Vineyard (11%) en de Casa Cassara Vineyard (6%) | 30% whole bunch | rijping in neutrale franse houten vaten voor 14 maanden | aromatisch | rijk | tikje reductie | aards | toast | puur en rijp rood fruit | smoky | gedroogde kruiden | pit | drop | fijne bitter | royaal | lucht geven

    Sandhi

    Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan. 

    De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.

    Review

    The 2020 Pinot Noir Sta. Rita Hills incorporates about 50% estate fruit and was made with destemmed fruit this vintage and bottled a bit earlier than other vintages. Medium ruby-purple, it has pretty scents of rhubarb, blueberries and tea leaves with savory notes of pipe tobacco, flint and woodsmoke. The medium-bodied palate is delicate, bright and chalky with perfumed fruits and a long, floral finish. 93/100 Erik Brooks