Santa Rita Hills - Pinot Noir

Pinot Noir | groot deel van het fruit komt van Domaine de la Côte wijngaarden (83%), met fruit uit Patterson Vineyard (11%) en de Casa Cassara Vineyard (6%) | 30% whole bunch | rijping in neutrale franse houten vaten voor 14 maanden | aromatisch | rijk | tikje reductie | aards | toast | puur en rijp rood fruit | smoky | gedroogde kruiden | pit | drop | fijne bitter | royaal
Sandhi
Sandhi is een project wat in 2010 gestart is door Rajat Parr (top sommelier) en Sashi Moorman (wijnmaker). Zij zagen in Santa Barbara een plek waar Charadonnay en Pinot Noir gemaakt kunnen worden die net zo elegant zijn als wijnen uit Europa. Santa Barbara County ligt in het zuiden van Californië en heeft 5 AVA’s waarvan Santa Rita Hill’s voor Sandhi het belangrijkste is. Daar zijn ze opzoek gegaan naar wijngaarden met oude stokken en met noordelijke expositie. Het is in de Santa Rita Hill’s (relatief) koel en er is veel afkoeling door wind van de stille oceaan.
De wijnen worden allemaal vergist met druifeigen gisten en verder wordt er niets toegevoegd (behalve wat sulfiet), rijping gebeurt op beton en een klein deel nieuw Frans hout. De wijnen van Chardonnay krijgen altijd malolactische gisting, maar geen battonnage. In principe is alle Pinot Noir whole bunch, dus niet ontsteeld. Rajat en Sashi vinden dat daardoor de wijnen levendiger zijn en meer ze een complexe structuur hebben.
Review
Medium ruby, the 2018 Pinot Noir Sta. Rita Hills bursts with smoked cranberries and blackberries, earth, tea leaves and tangerine peel aromas. It's silky, seamless and fresh in the mouth with loads of lift and layers, and it finishes long and flavorful. 2,003 cases produced. 94/100 Erik Brooks