Saussignac Cuvée Fleurie - SB, Semillon & Muscadelle

Sauvignon Blanc, Semillon & Muscadelle | overrijp geoogste druiven | 70 gram restsuiker | groot jaar | klassiek intens zoet | goud oranje kleur | perzik | gedroogde abrikoos | fijn balans met zuren
Payral
Ten oosten van Bordeaux vinden wij Château Payral. Aan het begin van het millennium is Thierry helemaal klaar met gebruik van synthetische middelen in de wijnbouw en besluit hij stap voor stap om te zetten naar volledige biodynamie. Samen met zijn vrouw maakt hij vrolijke, levendige witte wijnen en hebben zij vooral een specialisme voor edelzoet!
Review
The Saussignac is elaborated from the oldest vines. The manual harvest is done by successive picking on over ripe grapes. The average potential degree obtained by picking is a minimum of 17.5° (equivalent alcohol) for a balance after winemaking of 13°degre and 70 gr. of natural sugar. Fermentation is made with indigene yeast; aging is made in iron tank. This “cuvee” has got a clear golden color. Aromas of white fruits, peach and apricot are dominant. The first taste is light; the mouth is well balanced between sugar and acidity. This wine has to be drunk during its youth as an aperitif with a plate of tapas, with fruity desserts or all along the meal with exotic dishes.