Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/sijnn-malgas-red-2016-syrah-touriga-nacional-trincadeira/a5017
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-764

  Sijnn Malgas Red - Syrah, Touriga Nacional & Trincadeira

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Grape variety
  Mourvèdre
  Syrah
  Touriga Nacional
  Trincadeira
  Region
  Ageing
  Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
  Vintage
  Vinification
  Kneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in open tanks van eikenhout met het natuurlijke gist, persen

  Syrah, Touriga Nacional, Trincadeira, Mouvedre & Cabernet Sauvignon | pudding rocks | bush vines | apart vergist en daarna geassembleerd |  warme, rijpe, spicy, complexe wijn | tabak | cassis | eikenhout mooi in balans | rijke wijn | mooie zuren | ieder jaar beter!

  Sijnn 

  Een verbluffende plek om een winery te starten. David en Rita Trafford komen tijdens hun wandeltocht langs de Breerivier (50 km ten zuiden van Swellendam). Het terroir van pudding rocks en unieke klimaat doen ze besluiten de 125 ha grond te kopen en in 2004 de eerste druivenstokken te planten. In de eerste jaren worden de wijnen gemaakt in Stellenbosch maar vanaf 2016 in de piepkleine nieuwe winery opgetrokken uit natuurlijke materialen in de regio. 

  In 2014 is Charla Bosman als wijnmaker aangetrokken en zet ze stap voor stap het bedrijf naar eigen hand. De wijngaarden zijn beplant met Chenin, Roussanne en Viognier voor wit en qua rood ligt de focus op Syrah, Touriga Nacional, Mourvedre en Trincadeira. In 2018 zijn begonnen met een twee ronde van aanplanten met nieuwe rassen als: Assyrtiko, Petit Manseng, Grenache Blanc, Tempranillo en Grenache noir.
  ​De wijnen zijn mediterraan, veel vulling en volume in de smaak. In de kelder waar nauwelijks stroom is gaat alles met de hand en vertrouwd Charla op de kracht van de wijngaarden en probeert zo min mogelijk invloed uit te oefenen. ‘The Only 1th growth of Malgas’ zegt het bord aan de weg, en dat is niet ze gek als er in 60 km omtrek geen andere winery te vinden is.

  Review

  Sijnn Red 2016. Malgas (14.2%) 

  Sijnn is one of the most amazing new terroirs in the Cape, producing wines of remarkable individuality. This Rhône meets Bordeaux meets the Douro Valley blend, made with grapes grown just 15 kilometres from the sea, is stony, complex and intensely aromatic, showing lavender and wild thyme flavours, grippy tannins and layered, mineral intense fruit. Superb stuff. 2021-35 - Tim Atkin MW - 96/100