Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/sijnn-malgas-red-syrah-touriga-nacional-trincadeira/a4761
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code SWAT-762

Sijnn Malgas Red - Syrah, Touriga Nacional & Trincadeira

Type of wine
type of wineRood
Producer
Grape variety
Mourvèdre
Syrah
Touriga Nacional
Trincadeira
Region
Ageing
Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
Vintage
Vinification
Kneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in open tanks van eikenhout met het natuurlijke gist, persen

Syrah, Touriga Nacional, Trincadeira, Mouvedre & Cabernet Sauvignon | pudding rocks | bush vines | apart vergist en daarna geassembleerd |  warme, rijpe, spicy, complexe wijn | tabak | cassis | eikenhout mooi in balans | krachtige wijn met mooie zuren

Sijnn 

Een verbluffende plek om een winery te starten. David en Rita Trafford komen tijdens hun wandeltocht langs de Breerivier (50 km ten zuiden van Swellendam). Het terroir van pudding rocks en unieke klimaat doen ze besluiten de 125 ha grond te kopen en in 2004 de eerste druivenstokken te planten. In de eerste jaren worden de wijnen gemaakt in Stellenbosch maar vanaf 2016 in de piepkleine nieuwe winery opgetrokken uit natuurlijke materialen in de regio. 

In 2014 is Charla Bosman als wijnmaker aangetrokken en zet ze stap voor stap het bedrijf naar eigen hand. De wijngaarden zijn beplant met Chenin, Roussanne en Viognier voor wit en qua rood ligt de focus op Syrah, Touriga Nacional, Mourvedre en Trincadeira. In 2018 zijn begonnen met een twee ronde van aanplanten met nieuwe rassen als: Assyrtiko, Petit Manseng, Grenache Blanc, Tempranillo en Grenache noir.
​De wijnen zijn mediterraan, veel vulling en volume in de smaak. In de kelder waar nauwelijks stroom is gaat alles met de hand en vertrouwd Charla op de kracht van de wijngaarden en probeert zo min mogelijk invloed uit te oefenen. ‘The Only 1th growth of Malgas’ zegt het bord aan de weg, en dat is niet ze gek als er in 60 km omtrek geen andere winery te vinden is.

Review

Matured in 20% new oak for 22 months, the 2011 Sijnn Red has more composure and definition than its 2012 counterpart, offering lovely tobacco-infused black fruit and an emerging touch of sous-bois. The palate is medium-bodied with fine, slightly grainy tannin, presenting a mixture of red and black fruit laced with bay leaf, cedar and clove. There is fine delineation on the finish, which shows good persistence. 89/100 Neil Martin