Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/stellenbosch-cabernet-sauvignon-cabernet-sauvignon/a4899
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-841

  Stellenbosch Cabernet Sauvignon - Cabernet Sauvignon

  Type of wine
  type of wineRood
  Producer
  Grape variety
  Cabernet Sauvignon
  Ageing
  Eikenhouten vat 1000L+
  Vintage
  Vinification
  Kneuzen, schilweking, persen, vergisting op eikenhout met het natuurlijke gist

  Cabernet Sauvignon | Druiven komen uit Helderberg, Bottelary & Polkadraai hills | granieten bodem | 260m hoogte | 22 maanden rijping in nieuw Frans barrique (80%) en 1000l foudre (20%) | rijp fruit | aards | geconcentreerd 

  Damascene

  Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery gebouwd in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest.
  Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962.

  Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.
  Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte franse barriques en 1000 liter Foudre.

  Review

  Damascene Cabernet Sauvignon 2018
  Grapes from Bottelary, Helderberg and Polkadraai. Matured for 22 months in 80% new barrique and 20% in foudre. Cranberry and cassis, cigar box and pencil shavings on the nose. The palate is medium bodied but not overly-refined with fresh acidity and fine tannins. Just about pitch-perfect. Christan Eedes 96/100