Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/stellenbosch-chenin-blanc-chenin-blanc/a5126
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-846

    Stellenbosch Chenin Blanc - Chenin Blanc

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Grape variety
    Chenin Blanc
    Ageing
    Eikenhout barrique 225-350L
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking en vervolgens de vergisting in een open staaltank met het natuurlijke gist, persen
    Niet op voorraad

    Melding ontvangen?

    Dit artikel is op dit moment niet op voorraad, maar we kunnen je een e-mail sturen als hij er wel weer is.

    Chenin Blanc | 3 wijngaarden in Bottelary | stokken geplant tussen 1972 en 1980 | bodems met greywacke, graniet en schalie | 5% van het fruit vergist een week met de shillen | 11 maanden rijping in 2 en 3 jaar oude Franse barriques zonder battonage | witte bloemen | perzik | hout licht aanwezig | nog wat gesloten | lucht geven in karaf

    Damascene

    Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery gebouwd in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest. Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962.

    Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.
    Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte franse barriques en 1000 liter Foudre.

    Review

    Grapes from three sites in Bottelary ranging in age from 1972 to 1982. 5% fermented on the skins for one week. Matured in older oak for 11 months. The nose is somewhat shy – hints of citrus blossom, white peach, earth and almond while the palate is medium-bodied and comes across somewhat neutral in flavour – acidity is moderate and the texture slightly grippy. It’s nevertheless intriguing perhaps precisely because it’s so reticent. 92/100 Christian Eedes