Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/stellenbosch-ovp-cinsault-cinsault/a5356
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-861

    Stellenbosch Cinsault - Cinsault

    Type of wine
    type of wineRood
    Grape variety
    Cinsault / Cinsaut
    Ageing
    Betonnen ei
    Vintage
    Viticulture
    Ecologisch met biologische invloed
    Vinification
    Kneuzen, schilweking, persen, vergisting in een mix van staaltank, hout en cement met het natuurlijke gist

    Cinsault | oude bush vine wijngaard uit de Old Vine Project | aangeplant in 1974 | aan de voet van de Helderberg, in de Polkadraai Hills | decomposed granite terroir | ontsteeld naar staaltank | 15% van de steeltjes worden toegevoegd voor/tijdens de vergisting voor frisheid en tensie | punch downs tijdens fermentatie | daarna 12 dagen rust in gesloten staaltank | daarna geperst in een basket press | rijping voor 11 maanden in betonnen eieren | etherisch | floraal | zacht muskus | rozen | wilde bessen | subtiel aards | natte stenen | rode kersen | wilde aardbei | rijpe framboos | peper | fijne zachte textuur en tannine | weelderig en chique | diepgang 

    Natte Valleij Wines

    Tip van de dames van Parlotte in Amsterdam. Het proeven waard, en ze hadden gelijk. In de woorden van Tim Atkin MW: "er zijn maar weinig die zo veel doen aan de wederopstanding van Cinsault". Alex zijn line-up van Cinsaults is indrukwekkend en nodig tegelijkertijd. Hier houden wij ook wel van. Alex grapt over zijn Cinsault als "the poor mans Pinot" maar zijn wijnen zijn alles behalve gewoontjes. Ze hebben een eigen karakter die het podium verdienen. 

    Review

    Few wineries have done as much to resurrect the reputation of Cinsault as Natte Valleij. This balletic, ethereal, beautifully poised wine was fermented with 10% added stems in a concrete egg and has engaging flavours of Turkish Delight and hibiscus and understated intensity. 2024-30 Tim Atkin MW 95/100