Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/story
Zoeken

Story

Martijn Verkerk

Martijn Verkerk, importeur van natuurlijke wijnen maar bovenal groot liefhebber is oprichter van Smaragd Wijnen. Geboren en getogen in een boerengezin op het platteland van Werkhoven. De liefde voor de natuur is hem dus met de paplepel ingegoten, en heeft daarmee indirect ook de liefde voor de wijn aangewakkerd.

In 2010 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van Nederland’. “Een prachtige ervaring. Maar vergis je niet, hoe meer je je in wijn verdiept, des te vaker je ontdekt dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet.”

Gastronomie

We leveren wijnen van meer dan 80 wijnmakers aan ruim 150 gastronomische restaurants. Dit varieert van toprestaurants tot wat jongere, dynamische zaken die op zoek zijn naar een energieke en spannende wijnselectie.

Door de jaren heen hebben we een compleet assortiment ontwikkeld. We zijn specialist in een paar landen/regionen (Spanje, Zuid-Afrika, Duitsland en Bourgogne). Onze ruime selectie maakt ons een ideale partner voor de gastronomie.

Smaragd Wijnen

Inmiddels, ruim 10 jaar nadat Martijn de eerste dozen verkocht tijdens zijn werk als sommelier, is het team van Smaragd Wijnen gegroeid.

In de zomer van 2017 is Yannick Wilmot Klink begonnen. Door zijn ervaring in de gastronomie en wijnhandel, maar zeker ook door zijn brede lach is hij een ideale kracht. Yannick verzorgt trainingen en proeverijen, is actief in de logistiek en is een aanspreekpunt voor de restaurant relaties.

Een jaar later is Jos Cremers gestart als manager warehouse en logistiek. Jos handelt kundig en precies de inkomende en uitgaande orders af en houdt orde in het magazijn.

Vanaf november 2020 is het team aangevuld met Ruben Kwakman. Hij werkte in een aantal top restaurants in Nederland als Sommelier (de Bokkedoorns, Parkheuvel en Zarzo). Een enorme wijngek die het net als Martijn tot winnaar van het NK Sommelier schopte. Met zijn enorme dosis kennis en ervaring in het horecavak is hij een waardevolle aanvulling voor het team. 

De website/shop en reclame uitingen worden ontworpen door het bedrijf van Martijn zijn vrouw, Saskia.

Altijd opzoek

We zijn continu bezig met het verbreden van ons assortiment en maken daarom vaak contact met nieuwe ‘artisans’ in de hoop nieuwe en interessante wijnen te vinden.

We laten ons niet binden door één focus, maar elke regio/land proberen we met een open-mind te bekijken en te ontdekken wat er gemaakt wordt in een stijl die bij ons past.

Proef de herkomst

We zijn groot fan van wijnen met een biologisch-dynamische bodem en vinden het gebied waar de wijn vandaan komt belangrijk. Evenals de druivenrassen en het klimaat. Maar waar we nóg meer naar kijken, zijn de wijnboeren.

Op dit moment is er een hele generatie jonge wijnboeren die open-minded zijn en openstaan voor verbetering. Zij streven naar een beter bodemleven en stimuleren het ecosysteem waarin zijn werken. Wijnen gemaakt met minimale interventie, lage alcoholpercentages, een goede zuurstructuur, maximale expressie van de druif en minder invloed van eikenhout.

Authentieke,  ambachtelijke wijnen waar je de herkomst van terugproeft.

Nu ook bij jou thuis

Omdat je goede wijn moet delen, hebben we sinds medio 2020 een shop opgericht voor particulieren. Om zo de fijne wijnen uit restaurants ook thuis te drinken.

Na het invullen van je naam en e-mailadres krijg je direct toegang tot de shop. De wijnen zijn te vinden op land, smaak of regio. Maar ook via de pagina 'Winemakers' kan je door het assortiment heen. Laat je je liever verrassen? Bestel dan een proefdoos op maat. Dan stellen wij een mooie doos voor je samen. 

Proost!