Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tb-acht-sublieme-natuurwijnen/a4841
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-1005

  TB - Acht sublieme natuurwijnen!

  "Just grape juice in the bottle" 

  'Wat zoeken we in goede natuurwijn?' Een vraag waar veel discussie over gaande is de afgelopen 10-15 jaar in de wijnwereld. Ik ben zelf een enorme fan van pure en energieke wijnen, zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Maar je wilt nog wel heel goed kunnen proeven welke druif het is en waar het ongeveer vandaan mag komen. En het moet vooral heel veel drinkplezier opleveren! 

  Helaas zijn er natuur wijnen op de markt waarin fouten zitten en de wijn duidelijk afwijkt in zijn smaak. Wat ik geleerd heb de afgelopen 10-15 jaar is dat je als wijnmaker de nodige ervaring nodig hebt om de juiste keuze's te maken om problemen tijdens fermentatie te voorkomen. Als dat gebeurt krijg je een onstabiel product met problemen, zoals o.a. brett, mouse en volatile zuren.  Het gebruik van sulfiet is een hot item in deze wijnen. Ik heb een voorkeur voor het gebruik van een 'klein beetje' / minimaal (max 20/30 mg per liter) sulfiet om de wijnen stabiel te houden voor een mooie toekomst. 

  In ons portfolio een aantal waanzinnige producenten die vanuit hun klassieke gedachten langzaam de natuurlijke randjes hebben opgezocht. Denk aan: Alexandre Bain, Foradori, Anne S. Dubois, OltreTorrente, Foradori, SRC Vini, JF Ganevat, Du Coulet, JM Stephan, Roberto Henriquez, Ami, Celler Credo, Fedellos do Couto, Nittnaus, Envinate, Cantalapiedra. Charca & Sijnn.

  Een box met acht wijnen om je eens goed te verdiepen in deze waanzinnig spannende wijnen! 

  TB - Acht sublieme natuurwijnen!
  Deze wijnen zitten in het pakket (1 st. van ieder)