Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tb-italiaanse-klasse-uit-piemonte-12-flessen/a4931
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-1014

  TB - Italiaanse klasse uit Piëmonte (12 flessen)

  Voor ons is Piëmonte dé streek van Italië. Dat zie je ook terug in het aantal producenten die wij in het assortiment hebben uit deze streek, maar liefst vijf. Op de wijnkaart bij Restaurant de Nederlanden (2008-2010) schreef Martijn al boven een indrukwekkende lijst Barolo en Barbaresco met grote letters ‘Nebbiolo king of the grapes’. Daarnaast zijn wij altijd opzoek geweest naar interessante wijnen buiten de bekende regio’s om. 

  De laatste jaren met de stijgende temperaturen en de langere warmere periodes zijn de wijnen uit Piëmonte er niet bepaald minder op geworden. De druiven worden makkelijker perfect rijp en de befaamde, maar soms stugge tannine’s zijn mooi zacht en rijp geworden.

  Naast de koning Nebbiolo zijn er nog veel meer interessante druivenrassen natuurlijk. De Barbera die vaak in de zelfde wijngaarden staat en Dolcetto die lichtere en vriendelijke wijnen geeft. Buiten het klassieke hart in de Langhe: Alba, Asti en Roero ligt ten noorden van Turijn de Alto Piëmonte. Een streek waar voor de Tweede Wereldoorlog topwijn werd gemaakt in streken als Bramaterra, Gattinara en Ghemme. En nu langzaam weer tot leven komt onder leiding van jonge gasten zoals Mattia Antoniotti. Aan de oostkant van Piëmonte ontspint er een strijd om de wijngaarden met de witte Timorasso druif wat echt een witte specialiteit is binnen Piëmonte.

  We hebben een pakket gemaakt van onze vijf wijnmakers uit deze streek. Van vijf geselecteerde wijnen ontvang je 2 flessen. Van de Barbaresco 2014 en de Barbera, van onze nieuwste aanwinst Lalù, 1 fles. Deze wijnen geven een mooi beeld van wat er nu in Piëmonte speelt en qua smaak past het helemaal bij deze tijd van het jaar.  

  TB - Italiaanse klasse uit Piëmonte (12 flessen)