Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tb-negen-sublieme-wijnen-uit-spanje-the-new-wine-wave/a4835
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-1000

  TB - negen sublieme wijnen uit Spanje ‘the new wine wave“

  Spanje heeft voor mij een speciaal plekje. Een club van 40 á 50 wijnmakers van rond de 30 / 40 jaar oud hebben het wijnland internationale erkenning gegeven. Vaak met beperkte middelen en oude vergeten wijngaarden maken zij wijnen van een ongekend niveau.

  Door de subsidies van de EU en de vraag naar goedkope wijn zijn veel bodega's, die bijzondere percelen bewerkte hoog in de bergen, in de jaren '90 gestopt. De nieuwe generatie toonde weinig interesse, er was weinig te verdienen en het studeren in de grote stad trok aan ze. Er ontstonden op de vlaktes van La Mancha moderne 'fabrieken' waar goedkope bulkwijn gemaakt werd.

  Deze 'new-waver' generatie liep weer terug de berg op opzoek naar bijzondere perecelen. Zij begonnen de oude wijngaarden weer te bewerken. Gelukkig zijn er journalisten als Luis Gutierrez van Parker die deze 'new wavers' de credits geven voor hun werk. En zo onstond er een tweede 'new-wave' met wijnmakers.

  We werken samen met een stuk of tien van deze 'new wavers' en merken dat ook de top sommeliers in Nederland fan zijn van deze wijnen. Verwacht geen eikenhout gedomineerde wijnen, maar verfijnde drinkbare artisinale wijnen.

  Begin 2021 hebben we het pakket opnieuw gevuld met negen nieuwe wijnen. 

  Mousserend

  Vins el Cep - Penèdes  
  Cava MIM Brut Nature N.V. 

  Vind el Cep is een samenwerking van vier families, gevestigd in Penedès en is een bekende naam in ons assortiment. Bij deze cava is er geen dosage toegevoegd en daardoor heerlijk fris en strakdroog. Zeer verfijnde mousserende wijn van biologische druiven die je als aperitief kan drinken maar ook heel fijn bij de maaltijd genoten kan worden 

  Wit

  Guimaro - Ribeira Sacra
  Blanco Joven 2020

  Guimaro doet alles met de hand op mega stijle bergen en maakt hiervan grootse wijnen! Dit is een blend van Godello, Torrontes & Treixadura van verschillende wijngaarden. Deze druiven staan naast de rode rassen aangeplant en worden los geplukt. Gerijpt in een tank van rvs met de lie waardoor je een wat meer brede finale krijgt. Denk aan witte bloemen, venkel en kweepeer. 

  Olivier Riviére - Rioja
  Rioja Blanco La Bastid 2020

  Interessante witte Rioja van deze uit Frankrijk afkomstige wijnmaker. Viura met een klein aandeel Malvasia en Grenache blanc. Samen vergist op beton (50%) en op 500 liter eikenhouten vaten waarvan 25% nieuw. Rijke romige stijl met fijne zuren en tonen van perzik, wilde kruiden en licht toast. Toont zich nu heerlijk!

  Javi Revert - Valencia - Anforins
  Micalet 2019

  Meer 'New wine wave' gaan wij het bijna niet vinden. Javi maakt wijn van eerder varlaten percelen in het binnenland van Valancia. Bodems van kalk helpen om de frisheid in de wijn te bewaren. Fieldblend, dus alle druivenrassen staan door elkaar heen aangeplant en worden samen geoogst. Zilt, zuiver en aromatisch. 

  Attis - Rias Baixas
  Embaixador 2018

  Unieke rijpe stijl Albariño uit het beste sub gebied van Rias Baixas. De wijngaarden zijn aangeplant in Pergola en zijn 40 jaar oud. De wijn rijpt in een tank gemaakt van graniet, wat ook de bodemsoort is. Vervolgens laat Attis de wijn nog 1 jaar verder rijpen voordat de flessen worden verkocht. Albariño op zijn best! Rijke volle wijn met rijp fruit en goede zuren. 

  Rood

  Javi Revert - Valencia - Anforins
  Delmoro 2019

  Javi maakt inmiddels ook wijnen in Utiel-Requena ten noord-westen van Valencia. Hij heeft bij deze bodega twee percelen geselecteerd waar hij samen met een vriend een eigen label runt: La Commercial. Wijnen met aan de basis Bobal en Grenache van kalrijke en gravel achtige bodems. Dit is een blend van Garnacha, Bobal, Syrah uit Utiel-Requena. Sappig rood met een hoge smaakintensiteit. Wijn om jezelf aan op te warmen.

  Abel & Maite Mendoza - Rioja
  Rioja Jarrarte Carbonica 2020

  Abel is een pionier in het subgebied Rioja Alavesa, op zoek naar de beste percelen vindt hij een paar bijzondere percelen met oude stokken. De teller stopt bij 22 percelen die ze al meer dan 25 jaar respecteren zonder gebruik van chemische en synthetische middelen. Hoe ‘naturel’ wilt u het hebben!
  Deze wijn is gemaakt van enkel Tempranillo en vergist zoals in de Beaujolais waardoor je een fruitrijke en frisse stijl Rioja krijgt. 

  Envínate - Tenerife
  Migan Tinto 2018

  Envínate is een joint venture gestart door vier wijnnerds die elkaar zijn tegengekomen op de wijnbouwschool. Na een aantal oogsten is hun reputatie flink gestegen en maken ze super wijnen op 3 verschillende locaties; langs de westkust van Tenerife, in Ribeira Sacra en in Almansa.
  Dit is rood van Tenerife en gemaakt van het driuvenras Listan negro. Doet denken aan heel verfijnde Syrah met goede zuren en peper toetsen. 'It's subtle, elegant, aromatic and showy' Luis Gutierrez 94/100

  José Garcia - Bierzo
  Aires de Vendimia Mencía de Corullón 2018

  Bierzo, een gebied wat zich in 15 jaar heeft ontwikkeld tot een van de topgebieden van Spanje. Bij de kennismaking met José verteld hij dat hij wijnen wilt maken met identiteit, herkenbaar voor de kalk- en kleibodems van Bierzo, puur maar vol energie.
  Corullón is een van de beste dorpen binnen Bierzo en dat merk je meteen in deze wijn. De bodem bestaat uit lijsteen en geeft donker, vlezig rood fruit. Volle, intense maar ook zachte en romige stijl! 

  Deze wijnen zitten in het pakket (2 st. van ieder)