Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tb-negen-sublieme-wijnen-uit-spanje-the-new-wine-wave/a4835
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd
  Code SWAT-1000

  TB - negen sublieme wijnen uit Spanje ‘the new wine wave“

  Spanje heeft voor mij een speciaal plekje. Een club van 40 á 50 wijnmakers van rond de 30 / 40 jaar oud hebben het wijnland internationale erkenning gegeven. Vaak met beperkte middelen en oude vergeten wijngaarden maken zij wijnen van een ongekend niveau.

  Door de subsidies van de EU en de vraag naar goedkope wijn zijn veel bodega's, die bijzondere percelen bewerkte hoog in de bergen, in de jaren '90 gestopt. De nieuwe generatie toonde weinig interesse, er was weinig te verdienen en het studeren in de grote stad trok aan ze. Er ontstonden op de vlaktes van La Mancha moderne 'fabrieken' waar goedkope bulkwijn gemaakt werd.

  Deze 'new-waver' generatie liep weer terug de berg op opzoek naar bijzondere perecelen. Zij begonnen de oude wijngaarden weer te bewerken. Gelukkig zijn er journalisten als Luis Gutierrez van Parker die deze 'new wavers' de credits geven voor hun werk. En zo onstond er een tweede 'new-wave' met wijnmakers.

  We werken samen met een stuk of tien van deze 'new wavers' en merken dat ook de top sommeliers in Nederland fan zijn van deze wijnen. Verwacht geen eikenhout gedomineerde wijnen, maar verfijnde drinkbare artisinale wijnen.

  Eind 2022 hebben we het pakket opnieuw gevuld met negen nieuwe wijnen. 


  Deze wijnen zitten in het pakket (2 st. van ieder)