Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tb-recaredo-drie-keer-top-notch-mousserend/a4894
Zoeken
min. order 75,-
v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
binnen 5 werkdagen geleverd
Code TB-1011

TB - Recaredo - drie keer ‘top notch‘ mousserend

Een diner in Barcelona bij BarMut met een waanzinnige fles cava (Turó d’en Mota 2001) bracht mij mij in 2016 op een koude ochtend in maart bij de Familie Mata van Recaredo. Een belletje was voldoende om met open armen ontvangen te worden bij deze bijzondere familie die sinds 1924 hoogwaardige mousserende wijnen maakt.

Sinds 2006 worden de vijftig hectare wijngaard in de Alt-Penedès biologisch-dynamisch bewerkt (Demeter). De mix van klimaat, terroir en mens is hier perferct voor de Xarel.lo druif, de basis voor elke top mousserende wijn uit de streek.

De vergisting van de most gebeurt deels op eikenhout en deels op staaltank. Na de vergisting en het assembleren van de stille wijn worden de flessen gevuld en afgestopt met een natuurlijke kurk (zorgt voor een betere rijping ) om voor een periode van tussen de 30 en 144 maanden te verdwijnen in de fraaie kelders van Recaredo. Elke 14 maanden worden de flessen geschud en verplaatst om de aanwezige gist in de fles te laten ‘bewegen’. Dit zorgt volgens Ton Mata voor een betere ontwikkeling van de smaak.

Als de flessen klaar zijn voor degorgement dan worden ze verplaatst naar Pupitres waar ze met de hand gedraaid worden, zodat de gistprop langzaam naar de hals afzakt. Alle flessen komen als Brut Nature op de markt. Het resultaat mag er zijn, de kritieken ook! Voor mij persoonlijk de 'Krug' of 'Selosse' van Spanje! 

Een box met drie prachtige mousserende wijnen!

TB - Recaredo - drie keer ‘top notch‘ mousserend