Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/tros-des-clos-carignan-1911/a4574
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-553

    Tros des Clos - Carignan

    Type of wine
    type of wineRood
    Country
    Grape variety
    Carignan
    Region
    Ageing
    Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Carignan (Samsó) | Perceel van 1ha, met oudste stokken uit 1911 | lijstenen terrassen | 500 meter hoogte | gisting en rijping 16 maanden op Frans 'bocoy' vat, 700l | intens | power | grote wijn | kleine oplage 

    Portal del Priorat

    Wanneer Alfredo in 2001 zijn architectpotloden inruilt voor een wijngoed in de Priorat, begint zijn nieuwe carriere als wijnmaker De start is in het klassieke hart, Clos de Portal en is langzaam uitgewaaid naar Montsant en de hooggelegen delen van Montsant. In het koele noorden is er toch meer frisheid in de wijn te vinden. Na meerdere stappen bouwt hij in 2016 een splinternieuwe kelder voorzien van alle gemakken. Volledig biodynamisch werken is voor hem ook eerder logisch dan nieuw, dat proef je ook terug. Een topproducent gelegen in een van de mooiste gebieden van Spanje, waar in de Priorat een klassieke stijl wordt gemaakt, in het noorden elegant en aan de kust wijnen met meer structuur en rijpheid!

    Review

    Pure Cariñena from a low-yielding vineyard planted in 1911, the 2012 Tros del Clos was full-cluster fermented in open barrels with indigenous yeasts for 30 days with manual punch-down. The wine was matured in used French oak barrels for one year and bottled unfined and unfiltered. This is a serious and powerful Cariñena, showing a restrained character with those telltale earthy notes of iron, blood and tree bark, black fruit and some graphite. The palate is extremely balanced, has earthy tannins and mineral notes with good acidity and freshness. It is serious and has the elegant rusticity of Cariñena that should develop further in bottle. 1,458 bottles produced.

    Alfredo Arribas produces a number of labels in Priorat, a project that has a lot in common with his Montsant adventure. The wines form Priorat are sold under the Portal del Priorat name while Portal del Montsant name has been abandoned and the Montsant wines are sold under his name. Somehow I found myself preferring the 2012s over the 2013s for most of the bottlings. 93/100 Luis Gutierrez 

    Video