Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/vinya-del-rascara-corpinnat-xarel-lo/a5277
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-515

    ‘Vinya del Rascarà‘ Corpinnat - Xarel.lo

    Type of wine
    type of wineMousserend
    Producer
    Ton Mata - Buffadors (Recaredo)
    Country
    Grape variety
    Xarel.lo
    Region
    Ageing
    Rijping sur latte voor minimaal 24 maanden, daarna manueel gedegorgeerd
    Vintage
    Vinification
    Whole bunch press, de vergisting in een staaltank met het natuurlijke gist, de tweede vergisting op fles

    Xarel.lo | single vineyard | stokken aangeplant in 1999 | kalkbodem | 2e gisting start niet met toevoegen van suiker en gist maar met most van dezelfde wijn | 54 maanden sur lattes | geen dosage | niet eerder zoiets geproefd uit Penedès | unieke wijn | 60 flessen voor de NL markt | stijl a la Prévost of Vouette et Sorbée (Blanc d'Argile) 

    Celler Bufadors is een project van Ton Mata, de eigenaar van Recaredo. 
    Hier maakt hij een kleine productie van natuurlijke Corpinnat wijnen die de principes volgen van Recaredo. 

    Recaredo

    Een wijnhuis gespecialiseerd in Corpinnat (voorheen cava) en wat doen ze dit goed. De derde, vierde en vijfde generatie staan nu aan het roer en er is weinig veranderd aan de arbeidsintensieve manier van wijnmaken. Ze hebben alle vijftig hectare omgezet naar biodynamische wijnbouw. De wijnen worden na botteling tussen de 30 en 120 maanden gerijpt in de kelders, elke 14 maanden worden de flessen geschud voor de smaakontwikkeling, en de flessen worden met de hand gedegorgeerd zonder het bevriezen van de hals. Een aperitief of maaltijdbegeleider van hoge kwaliteit van mediterrane druivenrassen met een bijzonder verhaal.

    Review

    The 2016 Vinya Del Rascarà is already the fourth vintage of this sparkling Xarel.lo from a vineyard planted in 1999 on limestone-rich soils. 2016 was a warm and dry year with less than 300 liters of rain (when the average was over 500!). The wine is only 10.5% alcohol and has a pH of 3.06 with a high 7.1 grams of acidity that gives it a sharp profile. It fermented with indigenous yeasts; the second fermentation in bottle was provoked by the addition of must from their own vineyard, and it then spent 66 months in bottle with the lees. It has an explosive nose of Mediterranean forest, with notes of pine needles and green olives. The nose developed a lot during the long time I had it in the glass—it's a lot more marine and saline, a very direct and vertical wine. This was produced without any added sulfur, unfined and unfiltered, bottled with all the tartrates, a bit wild and very original. It is full of personality and is different, with low carbonic gas, more wine and less sparkling but bone dry and with marked chalky minerality. 1,606 bottles produced. All the bottles were disgorged at the same time. 94/100 Luis Gutierréz