Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/w-o-swartland-syrah-syrah/a5127
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-847

    W.O. Swartland Syrah - Syrah

    Type of wine
    type of wineRood
    Producer
    Grape variety
    Syrah
    Region
    Ageing
    Eikenhouten vat 1000L+
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Kneuzen, koude inweking, vergisting in een open tanks van cement/beton met een deel van de hele trossen en het natuurlijke gist, persen

    Syrah | 3 wijngaarden in Swartland | bodems met graniet, schist en Malmesbury schalie | 50-75% whole bunch | vergisting in grote betonnen tanks | 1-2 keer per dag pump over | 2 batches krijgen 'submerged cap' principe | rijping in 2000L Stockinger foudres voor 11 maanden | lavendel | rozemarijn | olijf | peper | pruim | vlezig | kruidig | elegant en fijne tannine | puur fruit | zwarte kersen | droge finish  4900 flessen

    Damascene

    Damascene is een samenwerking tussen wijnmaker Jean Smit en David Curl (ex eigenaar Château Gaby). Jean heeft ervaring opgedaan in Frankrijk bij Stéphane Ogier en in Zuid Afrika bij o.a. Rustenberg en Boekenhoutskloof. Op dit moment word er een nieuwe winery gebouwd in Elgin, op de farm van David. De eerdere wijnen zijn gemaakt in Somerset West en de eerste jaargang is 2018 geweest. Voor de wijnen word gebruik gemaakt van fruit wat komt van 20 verschillende wijngaarden in de hele westkaap. De aanplant in de wijngaarden verschilt in ouderdom, maar een van de meest interessante wijngaarden is aangeplant met Semillon, uit 1942 en 1962.

    Om nieuwe wijngaarden te ontdekken is er meer dan 40.000 kilometer gereden door de west kaap. De meest unieke wijngaarden zijn zo ontdekt, zoals de wijngaard in Cederberg. 1000 meter boven zeeniveau, waar geen borden de weg meer aangeven er alleen maar bergen zijn met fijnbos.
    Voor alle wijnen gaat de voorkeur van Jean uit naar natuurlijke gisting, en rijping op nieuwe en gebruikte franse barriques en 1000 liter Foudre.

    Review

    Grapes from various Swartland sites featuring shale, schist, granite and ferricrete soils. 75% whole-bunch fermentation. Lavender, dark berries, olive, pepper and spice on the nose while the palate is wonderfully direct – lovely fruit purity and a great line of acidity before a finish that is long and very dry. 96/100 Christian Eedes