Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/wb-gg-gras-im-ofen-ihr-winklerberg-hw-weissburgunder/a4801
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd
    Code SWAT-069

    WB - GG ‘Gras im Ofen‘ Ihr. Winklerberg HW - Weissburgunder

    Type of wine
    type of wineWit
    Producer
    Country
    Grape variety
    Pinot Blanc
    Region
    Ageing
    Eikenhouten 500L+, deels nieuw eikenhout en deels 2e & 3e fill
    Vintage
    Viticulture
    Vinification
    Whole bunch press, zonder koude settling start de gisting op eikenhout met het natuurlijke gist

    Weissburgunder | GG Winklerberg Hinter Winkelen 'Grass in Ofen' | terroir is een mix van kalk en basalt | micro perceel gelegen in de Winklerberg | kleine warme kom op het zuid westen | vergist en rijpt op eikenhout, deels nieuw | krachtig wit, bombastisch! | diepe zuren | romig fruit | power | smokey | dik | veel structuur | fraai wit uit Duitsland van internationaal top niveau! 

    Heger

    In een van de warmste wijngebieden van Duitsland ligt het wijngoed van Joachim Heger en zijn familie. De 28 hectare liggen voornamelijk op de Kaiserstuhl vulkaan, een bodem die miljoenen jaren oud is. Deze bestaan uit Basalt, Magnesium, Ijzer en veel kalksteen. De wijnen die gemaakt worden zijn indrukwekkend met een grote kelderpotentie. Markus, de wijnmaker van de familie is liefhebber van het Franse eikenhout Tarransaud. Dit resulteert dus ook in een ongekend groot arsenaal aan grand cru wijnen en echte bourgondische wijnen, die in de jonge jaren wat lucht nodig hebben, maar na twee/drie jaar fles rijping smaken de wijnen optimaal!

    Review

    The 2018 Winklerberg Hinter Winklen Weissburgunder GG Gras im Ofen offers a coolish, fresh, clear and slightly flinty bouquet of ripe white and yellow-fleshed fruits. Full-bodied, round and creamy on the palate, this is a rich but elegant and fruity Pinot Blanc with tropical fruit aromas and a lovely yeasty taste. It is very elegant and substantial, with well-dosed power and a sustainable finish. Tasted as an unfiltered sample in May 2020. To be released in September this year. Stephan Reinhardt 92/100