Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/chili-1/roberto-henriquez-bio-bio-itata
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Roberto Henriquez

    WINEMaker

    Roberto Henriquez

    region

    Bio-Bio & Itata

    Vineyard holding

    8ha 

    Soil types

    Intrusive granitic soils 

    varieties

    Païs, Corinto, Moscatel & Semillon 

    Fermentation

    Naturel, whites with some of the skins  (naturel Flor on the Corinto) and semi carbonique on the reds 

    Aging

    Concrete and Steeltank 

    fARming

    Organic influence

    visit website

    http://robertohenriquez.com/web/eng/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Het kan af en toe gek lopen! Op winterdag in 2018 proef ik bij Midas (Hotel V Fizeaustraat) een paar wijnen blind. We zitten eigenlijk elkaar een beetje uit te dagen over wijn. Dan komt er een wijn voorbij en ik roep "wauw". Dit lijkt Envinate wel, Tenerife stijl dacht ik eerst, toen richting de granieten terroirs van Brouilly, maar bij de demasqué bleek het Chilil. Ik was stomverbaads! Zo vaak proef ik geen Chileens omdat het me vaak niet kan boeien maar dit raakte me totaal.

    Midas vertelde dat hij in Chili was geweest en met Roberto Henriquez zijn wijnen heeft geproefd in het ruige Bío-Bío in de Itata regio in het zuiden van het land. Roberto werkt enkel met 'mission grapes' ook wel Criolla's genoemd. Druiven die vanuit het Europese vastenland gedurende 15e - 17e eeuw mee werden gebracht op de 'missie' schepen richting Zuid-Amerika. In zijn wijngaarden vinden we Semillon en Moscatell en kleine beetje Corinto (Chasselas). Ik moet gelijk aan Zuid-Afrika denken waar Semillon en Moscatell ook zeer belangrijk zijn geweest bij de start van de wijnbouw. Qua rood is het Païs als druif, ook wel bekend in Spanje als Listan Prieto waar Envinate mee werkt op Tenerife. Roberto heeft ervaring op gedaan buiten Chili (Loire Mossé) alvorens hij in 2015 zijn eerste wijngaarden aanschaft in Bío-Bío en start met zijn bijzondere project. Langzaam groeit het project tot een kleine 25.000 flessen in 2019 en bouwt hij een nieuwe fermentatie kelder en is hij klaar voor een prachtige toekomst. Zijn wijnen zijn inmiddels ook de internationale pers opgepikt en verwachten we de eerste levering in oktober 2019 in Nederland! Welcome Roberto en dank aan Midas!

    Video