Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/duitsland-8/pfluger-pfalz
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Bernd Pflüger & Alexander Pflüger

    WINEMakers

    Alexander Pflüger & Ina Schwarzbach

    region

    Bad Dürkheim – Mittelhaardt – Pfalz 

    Vineyard holding

    42 ha 

    Soil types

    Red sandstone (Buntsandstein), chalk, loess, clay 

    varieties

    50% Riesling – 14% Pinot Noir – 7% Sauvignon Blanc – 7% Pinot Blanc – 4% Chardonnay – 2% Gewurztraminer – 2% St Laurent – 2% Regent – and others

    Fermentation

    Skin contact – 25% spontaneous fermentation – yeast contact for several months – gentle filtration – 80-100 mg/l sulphur for white – 100-120 mg/l sulphur for red 

    Aging

    Stainless steel for the base wine– old oak for the whites from the 1e lage and G. lage  – new and old barrique for the reds 

    fARming

    Biodynamic certified - Demeter

    visit website

    http://pflueger-wein.de


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Alexander bedrijft zijn passie in Bad Dürkheim, een gemeente in het hart van de Pfalz wat de Mittelhaardt heet. De Pfalz is een bijzondere regio van 90 km lang en op sommige stukken slechts 1500 meter breed langs het Haardt gebergte. Hij heeft in 2009 de regio van het familie wijngoed overgenomen en kiest een duidelijke eigen route. Een route waarbij hij zich qua wit alleen nog op Riesling, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc concentreert en voor rood op Pinot Noir en Sankt Laurent. De rest van de rassen worden gerooid.

    De vader van Alexander Pflüger was in zijn tijd reeds een pionier op het gebied van het produceren van wijnen die middels biologische productie tot stand zijn gekomen. Hij maakte wijnen die qua samenstelling in overeenstemming zijn met de natuur. Alexander heeft deze lijn doorgezet. Sterker nog, de wens om het ware karakter van het cultuurlandschap te bewaren, dreef hem er in 2008 toe nog een stap verder te gaan, en wel in de richting van de biodynamische wijnbouw.

    In de kelder laat Alexander de natuur zijn gang gaan. Met andere woorden, geen toevoegingen, maar gewoon geduld hebben en vertrouwen op de natuur! Wat volgde was een zinderende serie Riesling die ook door de Duitse wijncritici ontdekt zijn. Met als resultaat; hoge score’s vanaf de oogst van 2013 voor zijn wijnen. Daarnaast zijn ook de rode wijnen zijn beter in balans als gevolg van de oogst van 2012. In de wijngaarden werkt hij enkel met voorgeschreven preparaten 500 & 501 om blad- en wortelgroei te bevorderen. Kopersulfaat wordt in veel wijngaarden al niet meer gebruikt. Hij spuit enkel met een eigen gemaakt olie van druivenpitten, een succes dat aan Geisenheim onderzocht wordt.

    Voor ons is Alexander een top partner om mee te sparren. Made for Friends, Sommelier Cuvee en Biodynamite zijn uit onze samenwerking geboren. De wijnen van Pfluger staan bekend om de zuiverheid, zijn top Rieslings en hoge inzetbaarheid in de moderne keukens van de gastronomie.  

    Video