Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/duitsland-9/bernhard-eifel-mosel
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Bernhard Eifel 

  WINEMakers

  Bernhard Eifel & Alexandra Clüsserath-Eifel

  region

  Trittenheimer & Schweich - Mosel 

  Vineyard holding

  8 ha maily on terrace sites 

  Soil types

  Blue slate in Trittenheim - Red slate in Schweich

  varieties

  100% Riesling

  Fermentation

  Crushed and then cold soaked for 12-24 hours - fermentation in steeltank - top cru's in barrels

  Aging

  Stainless steel tanks for the general wines - 1e lage wines on 1000L+ older oak barrels 

  fARming

  Ecological

  visit website

  www.weingut-bernhard-eifel.de


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Het wijngebied van de Mosel ligt in het westelijk deel van Duitsland en strekt zich uit tussen de Frans-Luxemburgse grens en de Rijn. Gelegen in het idyllische Trittenheim, aan de rechteroever van de rivier de Mosel. De steile terrassen beplant met Riesling druiven liggen in de vallei tussen de gebergtes van enerzijds de Hunsrück en anderzijds de Eiffel. Dit zorgt voor een perfect microklimaat. Het wordt gecomplementeerd door de U-bocht die de Mosel nabij Trittenheim maakt. De ‘lagen’ Apotheke en Altärchen liggen hier op de steile rotswanden met blauwe schieffer bodems. Het resultaat hiervan is dat de Riesling druiven die er groeien soms krachtig, soms elegant, en soms ook fruitig zijn. Daarnaast heeft de Eifel familie met twee wijngaarden in Schweich (Herrenberg & Annaberg, bodems van rode schieffer) goud in handen.

  Weingut Bernhard Eifel is een ware ‘Traditionsweingut’ die zijn oorsprong vindt in het jaartal 1635. De wijnmakerij wordt sinds 1976 formeel geleid door Marietta en Bernhard Eifel. Echter speelt ook dochter Alexandra de laatste jaren een aanzienlijke rol binnen het familiebedrijf. Gedrieën zetten zij met veel enthousiasme voort wat hun voorouders al jaren voor hen deden. Bernhard moet noodgedwongen op jonge leeftijd het bedrijf overnemen, omdat diens vader plotseling kwam te overlijden. In een kleine 40 jaar heeft hij het wijngoed sterk verbeterd en zich ontwikkeld tot één van de fijnste en beste producenten van droge Riesling wijnen van Trittenheim langs de Mosel rivier.

  In de kelder werken Bernhard en Alexandra zo natuurlijk mogelijk, de most weekt eerst een aantal uur met de schillen en zuurstof in, alvorens de fermentatie plaatsvind in stalen tanks. De rijping gebeurt op RVS en grote foeders van meer dan 1000l. Vervolgens worden de wijnen licht gefilterd en gebotteld met een minimale hoeveelheid zwavel.

  De wijnen van Eifel importeer ik al sinds mijn werk als Sommelier bij Restaurant de Nederlanden in Vreeland. De selectie gebeurt jaarlijks begin maart met een proeverij in de kelder met Alexandra en Bernhard. Na een informatieve tour langs alle vaten met een wijnglas in de hand koop ik jaarlijks meerdere vaten riesling uit één specifieke terraswijngaard in Trittenheim!
  De wijnen van Eifel tonen altijd de echte Mosel Riesling met de herkenbare zoet en zuur balans. Één ding is zeker, ze zijn in ieder geval nooit saai!