Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/duitsland-9/emrich-schoenleber-nahe
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Emrich-Schönleber - Nahe

  “We humans are an essential component of terroir. It is up to us to nurture both soil and vine.”

  Werner Schönleber

  OWNER

  Werner Schönleber

  WINEMaker

  Frank Schönleber

  region

  Nahe

  Vineyard holding

  19.9 ha

  altitude

  160-250m 

  Soil types

  Waderner Schichten. Frühlingsplätzchen - red slate and gravel. Halenberg - stony blue slate and quartzite. Auf der Ley - gravel and slate. 

  varieties

  86% Riesling, 7% Grauburgunder, 5% Weißburgunder, 2% Müller-Thurgau

  Fermentation

  Stainless steel and big oak barrels

  Aging

  Stainless steel and big oak barrels

  fARming

  Organic

  visit website

  https://www.emrich-schoenleber.de/en/


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Het wijngebied de Nahe heeft zijn naam te danken aan de rivier die door het gebied stroomt. De Nahe mondt uit in de Rijn bij Bingen voordat het door de Hunsrück heuvels stroomt. Deze heuvels zorgen er ook voor dat wijngaarden worden beschermd voor koude wind en maakt het microklimaat zachter. 

  Sinds 250 jaar is de familie Schönleber actief in de wijnbouw in het wijnbouwgebied Nahe. Vader Frank (wijngaard) en zoon Werner (wijnkelder) bestieren samen de bijna 20 hectare wijngaard. Daaronder zijn de twee breoemdste wijngaarden de stijle 'Frühlingspätzchen' en 'Halenberg'. Beide wijngaarden zijn door de Duitse VDP aangemerkt als GG (Grosses Gewächs), de Duitse euquivalent van Bourgogne Grand Cru. Beide wijngaarden liggen in het koelere deel van de Nahe waar de hellingen gunstig liggen (max 70% stijl op het zuiden gericht). De bodemsoorten zijn perfect voor Riesling, een mix van lijsteen en quarzit. De Schönlebers hebben met 5,5 hecatre het grootste bezit op de Halenberg GG.
  Ondanks dat ze pas sinds 2001 bottelen onder hun eigen label behoren ze tot de absolute elite van de Duitse Riesling prodcucenten van de afgelopen tien jaar. In de kelder worden de druiven na oogst gekneusd, koud ingeweekt om vervolgens te vergisten (spontaan) op RVS en 1200 liter eikenhouten vaten (vooral de GG's). 

  De wijnen van Frank en Werner zijn tijdloos, hebben een enorme diepte en precisie en flinke mineralen expressie. Naast de Duitse top Pinot wijnen van Adeneuer en Dr. Heger en de top Riesling wijnen van Knebel en Pflüger een nieuwe aanwinst in het assortiment.