Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/berthaut-gerbet-fixin
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Amelié Berthaut

    WINEMaker

    Amelié Berthaut

    region

    Burgundy

    Vineyard holding

    13 hectares, mainly in Fixin but also Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée and Flagey-Echezeaux

    Soil types

    Shallow soil on limestone rock, Clay Limestone

    varieties

    Pinot Noir

    Fermentation

    Vinification is conducted to express the different terroirs. The grapes are sorted into concrete tanks where the wines undergo a cold maceration of approximately 5 days before fermentation begins. Once fermentation has finished the wines are gently basket pressed and returned to concrete tanks or foudre (big barrel 1500 - 3000 litres) to begin malolactic fermentation.

    Aging

    Following this they are racked into oak barrels, (20 - 50 % new oak) where elevage lasts 15 - 20 months depending on the cuvée and vintage.

    fARming

    Ecological with organic influence 

    visit website

    http://www.domaine-berthaut.com/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Amélie Berthaut behoort tot de groep talentvolle en jonge wijnmakers die de afgelopen jaren hun familiedomein hebben overgenomen. Na haar wijnopleiding aan de universiteit van Bordeaux nam ze in 2013 van haar vaders kant de percelen over in Fixin en Gevrey Chambertin en van haar moeders kant een groot gedeelte van de familie wijngaarden in Vosne-Romanée, Flagey-Echezeaux en Clos de Vougeot. 

    Sinds dit jaar gaan alle wijnen onder de naam Domaine Berthaut-Gerbet op de markt. De vorige jaren was dit een mix van Domain Berthaut en Domaine Berthaut-Gerbet. Amélie komt uit een echte wijnmakersfamilie en is bevoorrecht met aan aantal fantastische terroirs. Met respect voor traditie en de reputatie van haar (voor)ouders, zoekt ze nu haar eigen stijl op. Een mix van zowel klassiek en puur van haar (voor)ouders aangevuld met een meer delicate en genereuze stijl van haarzelf.

    Amélie maakt sinds 2013 hele grote stappen in kwaliteit. Haar portfolio vertoont meer en meer finesse en diepgang. Veranderingen worden voorzichtig ingevoerd zoals het 'spelen' met verschillende soorten barriques en wel of niet (gedeeltelijk) ontstelen. Bovendien deelt ze haar kennis en ervaring onderling uit met bevriende wijnmakers. Alles staat bij Amélie in het teken van grote wijnen… en die worden volgens haar in de wijngaard gemaakt. Ze verricht heel veel arbeid in de wijgaard en ze werkt zoveel mogelijk natuurlijk zonder herbiciden. In de kelder gaat ze zo zacht mogelijk te werk, gebruik makend van zwaartekracht. Haar terroir gedreven wijnen staan bekend om elegantie en finesse. Voor ons en voor de internationale pers is Amélie de rising star in de Bourgogne!