Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/l-aigle-a-deux-tetes-jura
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Henri le Roy

    WINEMaker

    Henri le Roy

    region

    Jura

    Vineyard holding

    2,5 ha + 1,5 ha planted + negocé wines

    Soil types

    Jurrasic chalk 

    varieties

    Chardonnay - Savagnin - Poulsard - Trousseau

    Fermentation

    Natural fermentation - oak barrels - no additions  

    Aging

    Old oak barrels  

    fARming

    Certified organic with biodynamic influence

    visit website

    L'Aigle à Deux Têtes


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Henri le Roy werkt in Parijs bij grote firma's in de wetenschappelijke wereld tot hij besluit aan het begin van deze eeuw zijn grenzen te gaan verleggen. Wijnmaken is het nieuwe plan, alleen de juiste plek moet nog gevonden worden. Zijn zoektoch eindigt in de Jura waar hij een klein domaine koopt in Vincelles in de buurt van Rotalier (JF Ganevat). De streek raakt hem gelijk, de rust, schoonheid van de natuur, de goede terroirs en in de winter kan hij fanatiek langlaufen op de pistes van de Jura.

    Bij de aankoop krijgt hij de hand op twee hele bijzondere percelen. In Grusse het perceel 'Derrière de la Roche' met meer dan 80 jaar oude stokken Chardonnay (Melon à Queue Rouge) op het befaamde Jurassic Marne Bleu terroirs. Daarnaast is er de Clos 'Les Clous' in Vincelles met Poulsard en Savagnin met meer dan 100 jaar oude stokken. Wijnen die mij enorm aanspreken ze hebben een enorm zuiver maar rijk karakter. Henri vertelt ook dat hij een echte Bourgogne fan is en maakt het liefst niet-oxidatieve wijnen met een diep en levendig karakter. Er is een klein beetje negoce wijn gemaakt van Chardonnay en Trousseau met een hele fraaie prijs en kwaliteit verhouding uit het dorp Revermont. Henri: 'In de beste wijngaarden van de Jura komt je dezelfde samstelling tegen van klei en kalk zoals de Grand Cru's in Puligny, Vosne-Romanée en Petrus in Pomerol.'

    Echte Jurassic wijnen met de typische mineraliteit en frisheid met bourgogische finesse, Bienvenue à Pays-Bas Henri!