Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-29/waris-hubert-champagne
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNERs

  Stephanie & Olivier Waris-Hubert

  WINEMakers

  Stephanie & Olivier Waris-Hubert

  region

  Champagne - Côte des Blancs - Avise

  Vineyard holding

  11 ha included Grand cru vineyards Avizé, Vertus & Cramant 

  Soil types

  Mainly chalk 

  varieties

  100% Chardonnay 

  Fermentation

  With the naturel yeast on stainless tank, best parts of the Grand Cru ferments in oak barrels of 500l, 20% new oak 

  Aging

  Sur latte, at least 24 months 

  fARming

  Organic influences 

  visit website

  www.champagne-waris-hubert.fr


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Waris & Hubert werken vanuit de Côte des Blancs, met kalkbodems en oneindig veel chardonnay stokken domineren ze hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant, Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize. Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend, worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen, met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. Je mag dan ook spreken van voldoende potentieel aan druivenstokken. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.

  In 2013 stappen ze over op biologische wijnbouw en dat is met veertig verschillende percelen keihard werken, maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat zien ze met de oogst van 2016, een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris & Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen geweest dan bij de conventioneel werkende buurman, één van de eerste positieve signalen!

  Tijdens ons bezoek, begin maart 2017, proeven we in de kelder met Stéphanie en Olivier een aantal ‘vins clairs' (stille witte wijnen). De verschillende Grand Cru dorpen komen voorbij, van staal tot eikenhout en alles van de oogst van 2016. Een zeer strakke en energieke stijl proeven we in de wijnen vanaf het staal. Avize is rijk en romig, Oger is wat strakker en Cramant zeer intens. Deze drie wijnen staan aan de basis van de Lilyale. Het hoogtepunt is de stille witte wijn voor de Eminence vanaf het 500 liter vat, net een grote witte Bourgogne!