Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/adrien-renoir-champagne
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Vincent & Adrien Renoir

    WINEMAKER

    Adrien Renoir

    REGION

    Champagne, Montagne de Reims, Verzy 

    VINEYARD HOLDING

    5 ha 

    SOIL TYPES

    Limestone 

    VARIETIES

    Pinot Noir & Chardonnay 

    FERMENTATION

    Whole bunch press, naturel fermentation on oak and steeltank 

    AGING

    Sur lattes for a minimum of 24 months 

    FARMING

    Organic certified (from 2017 harvest) with biodynamic influence 

    VISIT WEBSITE

    http://champagne-renoir.com/le-domaine/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Onze nieuwe aanwinst in de Champagne. De teller staat inmiddels op vier 'grower' champagne huizen. Alle vier maken Champagne van hun eigen wijngaarden en kopen geen druiven in. 

    Papa Vincent runt het familiebedrijf in Verzy al heel wat jaar als in 2015 zoon Adrien komt assisteren. Verzy ligt op de noord-oostflank van de regio op de heuvels van de Montagne de Reims. Samen bewerken ze de 5 ha die al 4 generaties in bezit is van de Renoir familie. De wijngaarden worden sinds 2016 biologisch dynamisch bewerkt.  Adrien gaat in de komende jaren een aantal single vineyard wijnen releasen van micro percelen in de Verzy Grand Cru met de focus op Pinot Noir. In de kelder staan een paar prachtige nieuwe eikenhouten foudres die de vergisting voor hun rekening gaan nemen. De reservewijnen rijpen ook op foudre. 

    De Champagnes zijn verfijnd en zacht, kruidig (Pinot Noir) en jong al best licht ontwikkeld (vergisting op eikenhout) wat een vol maar zacht fruit karakter geeft. Een heerlijke zilte toets en de mousse heel fijn en zacht! Mijn gevoel zegt dat dit wel eens een hele grote meneer kan worden in de Champagne, maar geef hem nog wat tijd!  Welkom in de club Adrien! 

    Bezoek Martijn oktober 2022

    Een kort bezoek want Adrien was enorm druk. De oogst net achter de rug en alle orders voor export moeten de deur uit. Ook de onze stond gelukkig al klaar inclusief de lieu-dits 2018 oogst en de laatste flessen Vincent Renoir, vanaf 2023 wordt alles onder Adrien gebotteld en is zijn vader officieel met pensioen. Het werk (bio) in de wijngaarden van Verzy (klei, kalk en silex) betaald zich terug in de kwaliteit van de druiven. Hij perst alle druiven met de traditionele houten open pers waar hij alleen het de eerste 60-70% van het sap gebruikt. Wat opvalt in de kelder is het aantal eikenhouten vaten. Alle vin clairs van Adrien vergisten en rijpen op eikenhout tot en met juli. Er wordt hier niet meer gefilterd en geklaard, enkel een koude setteling. In de proeverij is het feest, wat een grote champagnes. Doordat hij bij de tirage maar 18 gram suiker gebruikt hebben de Champagnes rond de 4,5 bar aan druk en komen relatief zacht over. Soms is het meer wijn met een mousse dan Champagne! Hier proeven we Champagnes van een hele grote belofte die aan het doorbreken is tot top wijnmaker!