Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/anne-et-herve-sigaut-chambolle-musigny
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Anne & Hervé Sigaut  

  WINEMaker

  Anne Sigaut  

  region

  Burgundy - Côtes De Nuits - Chambolle-Musigny

  Vineyard holding

  7 ha all faced in Chambolle-Musigny included the very best parcels with very old vines 

  Soil types

  Rich clay and chalk soils – more rocky soil on the 1e cru slopes 

  varieties

  Pinot Noir 

  Fermentation

  Destemmed by hand – amount of whole cluster fermentation depends on the vintage 

  Aging

  Oak barrels – 500+ liters – 14-16 months – 10-33% new oak

  fARming

  Ecological with organic influence 

  Visit website

  https://www.domaine-sigaut.com


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Een blik op een review van ‘Master of Wine’ Tim Atkin bracht me in het najaar van 2012 in de kelder van de Sigaut's in het hart van Chambolle-Musigny. Het is een klein dorp in het noordelijk deel van de befaamde Cote d’Or ingeklemd tussen Morey-St.Denis en Gevrey-Chambertin.

  Anne en Hervé nemen in 1990 het domein over van een familielid van Hervé. Stap voor stap slagen ze erin de kwaliteit van hun wijngaarden te verbeteren. Het landgoed bevat inmiddels een ruime zeven hectare aan wijngaarden verdeeld over tien verschillende stukken land waarvan het merendeel beplant is met zeer oude stokken Pinot Noir in de beste stukken van Chambolle-Musigny.
  De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt. Biologische wijn maken is niet natuurlijk genoeg en ze merken dat veel biodynamische methodes hier goed bij aansluiten. Aangezien Hervé inzag dat tractoren toch teveel schade aanrichtten aan het bodemleven van hun wijngaarden zijn ze weer met een aantal paarden de wijngaarden gaan ploegen. In het voorjaar van 2006 bouwen ze een nieuwe cave met alles wat ze nodig hebben om betere wijnen te maken. Er komt een nieuwe selectietafel zodat het fruit beter ontsteelt kan worden en er komen staaltanks voor de vergisting op temperatuur. De rijping vindt plaats in de kelder onder de grond zodat ze zonder pompen de wijn kunnen verplaatsen naar de eikenhout vaten. 

  Hun definitieve doorbraak volgt in 2010 met de oogst van dat jaar, die resulteerde in werkelijk sensationele wijnen. Daarmee hebben Anne en Hervé definitief naam gemaakt in de wereld van de beste Pinot Noir wijnen uit de Bourgogne. Misschien (nog) niet bij het grote publiek maar wel bij de 'insiders!