Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/anne-et-herve-sigaut-chambolle-musigny
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Anne & Hervé Sigaut  

    WINEMaker

    Anne Sigaut  

    region

    Burgundy - Côtes De Nuits - Chambolle-Musigny

    Vineyard holding

    7 ha all faced in Chambolle-Musigny included the very best parcels with very old vines 

    Soil types

    Rich clay and chalk soils – more rocky soil on the 1e cru slopes 

    varieties

    Pinot Noir 

    Fermentation

    Destemmed by hand – amount of whole cluster fermentation depends on the vintage 

    Aging

    Oak barrels – 500+ liters – 14-16 months – 10-33% new oak

    fARming

    Ecological with organic influence 

    Visit website

    https://www.domaine-sigaut.com


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Een blik op een review van ‘Master of Wine’ Tim Atkin bracht me in het najaar van 2012 in de kelder van de Sigaut's in het hart van Chambolle-Musigny. Het is een klein dorp in het noordelijk deel van de befaamde Cote d’Or ingeklemd tussen Morey-St.Denis en Gevrey-Chambertin.

    Anne en Hervé nemen in 1990 het domein over van een familielid van Hervé. Stap voor stap slagen ze erin de kwaliteit van hun wijngaarden te verbeteren. Het landgoed bevat inmiddels een ruime zeven hectare aan wijngaarden verdeeld over tien verschillende stukken land waarvan het merendeel beplant is met zeer oude stokken Pinot Noir in de beste stukken van Chambolle-Musigny.
    De wijngaarden worden zo natuurlijk mogelijk bewerkt. Biologische wijn maken is niet natuurlijk genoeg en ze merken dat veel biodynamische methodes hier goed bij aansluiten. Aangezien Hervé inzag dat tractoren toch teveel schade aanrichtten aan het bodemleven van hun wijngaarden zijn ze weer met een aantal paarden de wijngaarden gaan ploegen. In het voorjaar van 2006 bouwen ze een nieuwe cave met alles wat ze nodig hebben om betere wijnen te maken. Er komt een nieuwe selectietafel zodat het fruit beter ontsteelt kan worden en er komen staaltanks voor de vergisting op temperatuur. De rijping vindt plaats in de kelder onder de grond zodat ze zonder pompen de wijn kunnen verplaatsen naar de eikenhout vaten. 

    Hun definitieve doorbraak volgt in 2010 met de oogst van dat jaar, die resulteerde in werkelijk sensationele wijnen. Daarmee hebben Anne en Hervé definitief naam gemaakt in de wereld van de beste Pinot Noir wijnen uit de Bourgogne. Misschien (nog) niet bij het grote publiek maar wel bij de 'insiders!