Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/anne-sophie-dubois-fleurie
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Anne-Sophie Dubois

  WINEMaker

  Anne-Sophie Dubois

  region

  Fleurie - Beaujolais

  Vineyard holding

  8 ha - mainly steepside hills with high density

  Soil types

  Granite

  varieties

  100% Gamay Noir

  Fermentation

  Partially destemmed and partially whole bunch in open concrete of wooden barrels

  Aging

  Neutral oak; 300 and 500 liter

  fARming

  Ecological with organic influence 

  visit website

  Dubois


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Anne-Sophie is één van de 'jonge' wijnmakers uit de Beaujolais die we tot de nieuwe generatie top wijnmakers mogen rekenen! Ze werkte bij gerenomeerde huizen in de Bourgogne en maakte daar hun manier van viniferen met Pinot Noir eigen. Thuis in Fleurie heeft ze dit vertaald naar haar Gamay Noir druiven.

  Het domaine beslaat 8 ha waarbij de wijngaarden regelijk bij elkaar liggen op hoger gelegen hellingen met een granieten terroir. De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd met Biodynamische invloeden 'we work with nature not against it'. De wijngaarden zijn beplant met een hoge densiteit om de opbrengsten laag te houden, de competitie van de druivenstokken laat de wortels dieper wortelen en zorgen voor een langere en betere rijping van de druiven. In de kelder gaat alles tres naturel. De wijnen zijn heel puur, hebben diepgang,  goede zuren en prachtige complexe laagjes! Onzettend trots op deze toevoeging van echte fraaie artisinale wijnen! De Beaujolais begint langzamerhand bekend te worden om haar serieuze gestructureerde Gamay wijnen in plaats van de onsamenhangende fruitbommetjes die in het verleden het imago bepaalden.

  'The wine is more akin to what is done in Burgundy, in the manner of Henri Jayer, while keeping the objective of enhancing the delicacy, velvet and femininity of Fleurie' aldus Anne-Sophie