Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/charles-audoin-marsannay
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Charles Audoin - Marsannay

  ''This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits's finest values, and savvy consumers are once again advised to take note.''

  William Kelly - wine advocate

  OWNER

  Cyril Audoin 

  WINEMaker

  Cyril Audoin 

  region

  Marsannay - Burgundy 

  Vineyard holding

   14 hectares

  Soil types

  Kimmeriedgen 

  varieties

  Pinot Noir, Chardonnay, Aligoté 

  Fermentation

  Whole bunch press direct to oak or steeltank

  Aging

  Steeltank and oak barrels

  fARming

  Ecological with organic principles


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Zeer interessante producent uit het uiterste noorden van de Bourgogne. Het dorp Marsannay-la-Côte begin net ten zuiden van Dijon. Vanaf 1976 nemen Charles Audoin nam met zijn vrouw Marie-Francoise het domein over en vanaf 2000 wordt het domein gerunt door Cyril Audoin. Hij is de vijfde generatie binnen het domein. Hij beschikt over 14 hectaren in de appelaties Marsannay en Fixin. Audoin is een echte specialist in Marsannay en maakt wijnen van 12 verschillende 'cimats' binnen de gemeente. 

  Toen wij deze wijnen proefden was het meteen raak, de aanzet is klassiek en verfijnd. Het fruit is dominant en er is goede ondersteuning van het hout. De Bourgogne Rouge is een schoolvoorbeeld van zeer goed gemaakte regionale Bourgogne en de Marsannay 'Clos du Roy' is een verfijnde expressie van deze noordelijke appellatie en laat zich niet aan de kant zetten door een village wijn uit een zuidelijk gelegen appellatie. Binnen Marsannay gaat er in de toekomst genoeg gebeuren, het INAO is bezig om 1er Cru's toe te kennen de gemeente en ook 'Clos du Roy' krijgt die erkenning.