Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/domaine-ami-santenay
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  OWNER

  Paul Marchand and Willy Roulendes

  WINEMaker

  Paul Marchand and Willy Roulendes

  region

  Burgundy - Côte de Beaune 

  Vineyard holding

  3 ha + some vineyards where they purchase fruit with friends 

  Soil types

  Clay and chalk

  varieties

  Pinot Noir and Chardonnay

  Fermentation

  Our wines are vinifies in a naturel way, without any input

  Aging

  In oak barrels, mainly used oak

  fARming

  Ecological with organic influence 

  visit website

  https://www.domaineami.com


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  We hebben een nieuw huis uit de Bourgogne toegevoegd aan ons portfolio. Dit keer met een wat 'andere' stijl, dan de al aanwezige huizen. Waar al onze andere producenten al generaties langs actief zijn en de nieuwe generatie aan het roer staat, (Amelie Berthaut, Thierry Pillot, Charles Ballot, Marie Jacqueson, Lilian Duplessis, Thomas Pico), starten Paul Marchand-Perarnau en Willy Roulendes samen hun eigen winery. Ze hebben inmiddels hun sporen verdiend. Beide komen ze oorspronkelijk uit de Roussillon. Willy werkte o.a. bij Domaine de Montille en was hoofd wijnmaker bij Clos de Moulin aux Moines. Paul werkte o.a. bij Oronce de Beler in Vosne en Domaine Hauvette in Provence. De twee zijn goed bevriend met 'leermeerster' en inspirator Fred Cossard en laten zich beïnvloeden door zijn artisinale en pure manier van wijnmaken. Hun wijngaarden liggen voornamelijk in het zuidelijke deel van de Côte de Beaune en alle percelen worden biologisch bewerkt. Als ze fruit kopen bij vrienden (Cossard en Clos du Moulin aux Moines) zijn de druiven minimaal van dezelfde kwaliteit. 

  Reizen zit er even nog niet in helaas in april/mei 2020, maar na wat contact via de mail en een uurtje bellen komen de eerste samples naar Nederland. En dan is het even de vraag: hoe zuiver is en puur is het dan en zijn de wijnen niet te 'funky'? In mijn beleving mogen Chardonnay en Pinot Noir van top terroirs in de vermaarde Bourgogne niet te veel afwijken qua smaak van de 'grote jongens' als Sigaut, Berthaut-Gerbet en de Montille. 

  De wijnen zijn eigen, reflecteren hun terroir en de gedachtengang van de mannen door de wijnen zo minimaal mogelijk te beïnlvoeden. De Bourgogne Blanc is creamy en iets notig, redelijk rijp maar met fijne zuren. De rode wijnen zijn heel fraai. Een super Bourgogne Rouge uit een perceel gelegen in Saint Aubin (Albin) en daarnaast selecteren we een Beaune 1er Cru die verfijnd en luchtig is. De Pommard van oude stokken is donker aards met krokant rood fruit! Welkom in het assortiment Paul en Willy!