Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/domaine-du-nozay-sancerre
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Cyril de Bennoist de Gentissart 

    WINEMaker

    Cyril de Bennoist de Gentissart 

    region

    Sancerre - Loire 

    Vineyard holding

    15 ha

    Soil types

    Kimmeriedgen - Chalk with Fossils 

    varieties

    Sauvignon Blanc 

    Fermentation

    Whole Bunch press - fermentation in steeltank with naturel yeast  

    Aging

    Steeltank - concrete and anfora 

    fARming

    Biodynamic certified - Demeter 

    visit website

    Du Nozay


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Alexandre Bain gaf ons de tip om eens te gaan kijken en proeven bij Domaine du Nozay. Sinds 1970 zwaaien Baron Phillipe en Marie-Helene de Benoist hier de scepter over dit prachtige wijngoed en ondertussen is Cyril de Benoist de tweede generatie. Hij is de neef van Aubert de Villaine (mede-eigenaar van Domaine de la Romanée-Conti) en broer van Pierre de Benoist (wijnmaker bij Domaine de Villaine in Bouzeron). Cyril is een vriend van Alexandre en ze delen de passie voor het biodynamische werken.

    Het domein zit in een 17e eeuws kasteel in het noorden van Sancerre in het dorp Sainte-Gemme en Sancerrois. Zoals ook in de andere gemeenten van Sancerre is het belangrijkste onderdeel van de bodem het Kimmeriedgen kalsteen terroir. Vanaf 2014 is het domein Biologisch gecertificeerd en ondertussen wordt er gewerkt aan certificering voor Biodynamie. Zij zijn overtuigd van de voordelen van de biologische landbouw waarmee ze het Domaine naar een hoge kwaliteit kunnen brengen. De druiven worden nog steeds handmatig geoogst, maar wel geperst met een ultramoderne pneumatische pers. Wat erg fijn werken is voor de wijnmakers, is dat de percelen in een Clos liggen en erg dicht bij elkaar. Rijping van de wijnen gaat op betonnen vaten, amfora en hout, waardoor de zuivere aroma’s van de wijn behouden blijven.