Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/francis-boulard-fille-champagne
Zoeken
Shop
    min. order 75,-
    v.a. 175,- gratis bezorgd in NL
    binnen 5 werkdagen geleverd

    OWNER

    Francis & Delpine Boulard 

    WINEMaker

    Delphine Boulard 

    region

    Champagne 

    Vineyard holding

    4 ha: mainly Massief St. Thierry with a few tiny parcels of Meunier in the La Marne and a parcel on the Grand Cru hill of Reims. 

    Soil types

    Chalk & Clay 

    varieties

    Pinot Meunier - Pinot Noir - Chardonnay

    Fermentation

    Each plot seperate - barrels of 500+ liters - 10% new oak  

    Aging

    Sur Latte - at least 15 months 

    fARming

    Organic certified with biodynamic influence. Some vineyards have been biodynamic since 2010. 

    visit website

    www.francis-boulard.com/en/


    Deze pagina printen

    #/pagina
     

    Francis Boulard en zijn dochter Delphine behoren tot de zesde generatie wijnmakers met de naam Boulard. Althans, zo ver strekt hun kennis. Gevoelsmatig verwachten ze namelijk dat het nog wel verder gaat. Het oudste lid van de familie die rechtmatig gezien getraceerd kon worden, werd geboren tijdens de Franse Revolutie in 1792. In 2009 besloten de drie kinderen van Raymond Boulard hun eigen weg te kiezen, waardoor Champagne Raymond Boulard ophield te bestaan. Eén van deze kinderen is Francis, die vervolgens samen met zijn vrouw Jeanne en dochter Delphine een nieuwe weg insloeg door Champagne Francis Boulard & Fille op te richten.

    Het landgoed van de familie Boulard is gevestigd in Cauroy-les-Hermonville, een gemeente in het Franse departement Marne dat onderdeel uitmaakt van het arrondissement Champagne-Ardennen. Het ligt ten noordwesten van Reims, in de Saint-Thierry heuvels. Ze bezitten daar 4,5 ha aan wijngaarden die naast Cauroy-les-Hermonville, ook in de dorpjes Cormicy, Paradis, Cuchery en Mailly-Champagne te vinden zijn.

    Toen Francis nog onderdeel uitmaakte van het familiebedrijf van zijn vader, plaveide hij reeds de weg voor het (toekomstige) gebruik van biologisch-dynamische principes. Sommige percelen werden volgens deze manier verbouwd. Zijn dochter Delphine is zelfs nog fanatieker. Samen streven ze ernaar om het gehele landgoed te bewerken volgens biologisch-dynamische principes. Het resulteert in een champagne die vele malen complexer is van smaak door het harde werk in de wijngaard. Alle stille wijnen worden eerst vergist op hout en na rijping sur latte pas gedegorgeerd als Francis en Delphine voelen dat de wijn af is. Hun wijnen worden inmiddels wereldwijd in alle grote zaken verkocht en bereiken inmiddels het niveau van de allerbeste 'artisan' grower champagnes. Helaas door de kleine oogst van 2015 en 2016 en aanzienlijk verlies van een aantal vaten met wijn door een brand is er een aantal jaar minder wijn geweest. Gelukklig begint de voorraad weer te groeien en komen alle wijnen weer naar Nederland. 

    Video