Menu
https://www.smaragdwijnenathome.nl/winemakers/frankrijk-34/henri-bonnaud-provence
Zoeken
Shop
  min. order 75,-
  v.a. 150,- gratis bezorgd in NL
  binnen 5 werkdagen geleverd

  Château Henri Bonnaud - Palette

  “Cut of a deep conviction, Stéphane made the choice of an organic conversion in 2010 for the whole estate. As well as an organic winemaking with a first certified vintage in 2013.”

  Château Henri Bonnaud

  OWNER

  Stéphane Spitzglous

  WINEMaker

  Stéphane Spitzglous

  region

  Provence – Palette

  Vineyard holding

  24 ha

  Soil types

  'Langesse' chalky gravel

  varieties

  Mourvèdre, Grenache, Cinsault, Syrah, Carignan, Clairette Blanche, Clairette Rose & Ugni Blanc 

  Fermentation

  Stainless steel

  Aging

  Stainless steel, foudres and barriques 

  fARming

  Organic certified 

  visit website

  www.chateau-henri-bonnaud.fr


  Deze pagina printen

  #/pagina
   

  Stéphane Spitzglous is de huidige eigenaar van Château Henri Bonnaud. Hij heeft het Château de naam van zijn opa geveven, die hier is begonnen met het maken van wijn. Vanaf 1996 is Stéphane in control en gaat hij verder met het verbeteren en het uitbouwen van het bedrijf. In 2010 is de conversie naar biologische wijnbouw gestart en vanaf 2013 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd. In 2011 is er ook een belangrijk moment, Stéphane laat een volledig nieuw Château bouwen die van alle gemakken voorzien is voor de moderne wijnmaker.

  Het domein is gevestigd in Le Tholonet, wat 6 kilometer ten zuid oosten van Aix-en-Provence ligt. Er is 48 hectare grond waarvan er 14 zijn beplant met druiven. De appelatie is de Cru 'Palette', een piepkleine (42ha) appelatie in de Provence. De bodem in Palette bestaat uit kalkrijke gravel die 'Langesse' genoemd word. De wijngaarden liggen in een natuurlijk amphitheater, waarin ze worden beschermd tegen de mistral door de omliggende bergen. Hier worden de rose druiven verbouwd voor Rosé en rode wijn. De wijngaarden die naar het noorden gericht zijn staan beplant met witte druiven. Die kunnen hier langzaam rijp worden. Veel wijngaarden hier zijn meer dan 60 jaar oud. 

  Naast de wijngaarden in Palette heeft Stéphane ook nog 10 hectare in de Côtes de Provence, waaronder in de subregio 'Sainte-Victoire en de IGP Mediterranée. Hier worden typische en fijne rosé's gemaakt die wat eerder op dronk zijn.